Agenda kerkgemeenschap

Agenda Protestantse gemeente Rijswijk Gld./ Protestantse streekgemeente ‘Tussen Lek en Linge’ 2018

Kerkdiensten (aanvang 10.00 uur)

Zondag 16 september, Erichem, ds. M. de Mik, streekdienst m.m.v. Streekkoor ‘Zingen tussen Lek en Linge’

Zondag 23 september, Ravenswaaij, pastor C. Vernooij, dienst van Schrift en Tafel

Zondag 30 september, Asch,  ds. E. Hagen

Zondag 7 oktober, Ravenswaaij, , ds. S. Visser

Zondag 14 oktober, Rijswijk, ds. N. da Costa

Zondag 21 oktober, Zoelen, ds. G. van der Velde, streekdienst

Zondag 28 oktober, Rijswijk, dr. N. Brunsven

Zondag 4 november, Ravenswaaij, pastor. C. Vernooij

Zondag 11 november, Rijswijk, ds. G. van der Velde

Zondag 18 november, Ravenswaaij, pastor C. Vernooij

Zondag 25 november, Rijswijk, ds. G. van der Velde, laatste zondag kerkjaar

Zondag 2 december, Ravenswaaij, ds. A. Looman, 1e advent

Zondag 9 december, Rijswijk, ds. G. van der Velde, 2e advent, dienst van Schrift en Tafel

Zondag 16 december, Ravenswaaij, pastor C. Vernooij, 3e advent

Zondag 23 december, Rijswijk, ds. G. van der Velde, 4e advent, Kerst Kinderkerk (aanvang 19.00 uur)

Maandag 24 december, Rijswijk, ds. G. van der Velde, Kerstnacht (aanvang 22.00 uur)

Dinsdag 25 december, Ravenswaaij, pastor C. Vernooij, Eerste Kerstdag

Zondag 30 december, Erichem, ds. M. de Mik, streekdienst

Thema-avonden ´Islam in Nederland´ (vervolg)

Donderdag 1 november –  ‘Bijbel en Koran’

Tussen de Bijbel en de Koran bestaan veel overeenkomsten en verschillen. Twee heilige boeken waarover veel te vertellen en te discussiëren valt. Soms zijn die verhalen en discussies een feest van herkenning, maar soms ook leveren ze opgetrokken wenkbrauwen en zelfs aversie over en weer op.

Reden genoeg dus om er aandacht aan te schenken, te meer daar Nederland steeds meer moslims telt, al meer dan een miljoen, en de kerkverlating onder christelijk Nederland nog steeds doorgaat. De leidraad van de avond wordt, naast de Bijbel en de Koran zelf, gevormd door het boek ´Bijbel en Koran´ van Jacques Jomier. Jomier is afkomstig uit Frankrijk en was als islamoloog jarenlang verbonden aan het Dominicaans studiecentrum in Cairo, Egypte.

Na de inleiding kijken we met elkaar naar overeenkomsten en verschillen in beide heilige boeken met behulp van een overzichtelijk en praktisch schema, gemaakt door de inleider.

Donderdag 8 november –  Bezoek aan Turkse Yesevi moskee

Het tweede deel van deze islamserie zal bestaan uit een bezoek aan de Turkse moskee in Tiel, die gevestigd is in een historisch pand en over een prachtige en zeer aansprekende gebedsruimte beschikt. We zijn benieuwd naar de verhalen van onze gids ter plaatse en ook naar de beantwoording van onze vragen die we hebben over het gebouw, de Koran en islam.

Begeleider van beide bijeenkomsten is drs. J.P. (Johan) Goossen te Tiel, theoloog en islamoloog,  i.s.m. ds. Leon de Borst en ds.Gea van der Velde

Deze avonden zijn een vervolg op de twee thema-avonden in het voorjaar van 2018, maar nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Plaats                                   Rijswijk (donderdag 1 november), gebouw ´Rehoboth´                                                                  Kerkstraat 4

Tiel (donderdag 8 november), Koornmarkt 20

Tijd                                        Rijswijk 20.00 uur

Tiel 15.00 uur

Aanmelden                       ds. Leon de Borst  (0344-571283)

predikant@hervormdegemeenteburen.nl

Gea van der Velde (T. 0345-558620)                                                                                                  geavandervelde@xs4all.nl)

Zie  www.tussenlekenlinge.nl voor het volledige programma ‘Vorming en Toerusting’ van de streekgemeente.