Agenda Martinus-Producties

In 1974 werd de Stichting Oude Gelderse Kerken opgericht. Doel van de stichting is het beschermen van religieus erfgoed. Onlangs veranderde de naam naar het kortere Stichting Gelderse Kerken. Een aantal torens en ruim 20 Gelderse kerken worden beheerd door de stichting.  De Martinuskerk is, zoals u ongetwijfeld al weet, één van deze kerken.    De stichting viert haar 50 jarig jubileum dit jaar op verschillende manieren. In de Martinuskerk in Rijswijk geven de vaste organist Reitze Smits en violiste Mariette Holtrop  op zondagmiddag 23 juni a.s. om 15.00 uur een concert. Reitze Smits neemt plaats achter het gaaf bewaard gebleven orgel van Johann Frederik Witte. Dit orgel uit 1875 is niet groot, maar heeft een volle klank die prachtig tot zijn recht komt in de fraaie akoestiek van de Martinuskerk.   De organist speelt boven, verborgen op het orgel dat aan de torenwand hangt. Omdat het krap is bij de klavieren, staat de violiste beneden, zodat er ook iets te zien is. U hoort een afwisselend programma met muziek uit de Barok en de Romantiek, die zo is gekozen dat de musici ondanks de afstand goed kunnen samenspelen. De luisteraars zitten dus midden in de muziek, tussen de musici.

Reitze Smits  studeerde orgel, improvisatie en compositie, muziekwetenschappen en klavecimbel. De interpretatie van barokmuziek en vooral de fascinatie voor de muziek van Bach, bepaalden jarenlang zijn belangstelling. Op internationale concoursen in Brugge, Toulouse en Nijmegen won hij daarmee prijzen. Met zijn barokensemble Concerto Strumentale trad hij op in belangrijke festivals. Als dirigent leidde hij koren en orkesten in o.m. Cantates en de Johannes Passie van Bach. Zijn spel is te zien en te beluisteren op allofbach.com. Daarnaast maakte hij diverse cd-opnames, vaak met eigen bewerkingen. Zijn composities voor koor en orgel verschijnen in druk. Hij was docent aan de conservatoria in Utrecht en Leuven. In 2010 ontving hij de Sweelinckprijs voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur.

Mariette Holtrop heeft zich na haar solo-examen viool gespecialiseerd in het bespelen van de barokviool bij Sigiswald Kuijken. Sindsdien speelde zij in vele barokorkesten in binnen- en buitenland met dirigenten als P.Herreweghe, G.Leonhardt, R.Jacobs, W.Christie en vele anderen. Als solist en (gast-) concertmeester heeft zij met diverse ensembles en orkesten opgetreden in Europa, Israël en New York. (o.a. Orquestra Reial de Valencia, De Nederlandse Opera, Capilla Reial de Madrid, Currende, Utrechts Barokconsort). Zij was van 1991 tot 2012 vaste concertmeester, mede-oprichter van en -artistiek verantwoordelijk voor Concerto d’Amsterdam.
Als concertmeester is zij verbonden aan Accademia Amsterdam, Camerata da Fusignano en bij vele Bachcantate-uitvoeringen. Mariette Holtrop geeft regelmatig cursussen en coacht verschillende orkesten en ensembles, waaronder het semi-professionele barokstrijkorkest Sarabanda.

Dorpsgenoot Roos Manshanden
met het Herbert de Jonge trio

Barok ensemble Con Piacere 
viert zilveren jubileum in Martinuskerk Rijswijk

Datum: 11 februari a.s.
Aanvang concert: 15.00 uur
Kosten: 15 euro (inclusief versnaperingen)
(graag zo contant mogelijk, we hebben helaas geen pinapparaat)
Plaats: Martinuskerk Rijswijk
Adres: Kerkstraat 15 in Rijswijk (Gld)
reserveer door te mailen naar: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

Zondag 11 februari a.s. ontvangen wij met veel plezier het Barokensemble Con Piacere. Dit ensemble bestaat sinds 1998 en viert dit seizoen zijn zilveren jubileum. De musici pakken daarom extra uit met een prachtig programma gewijd aan de oudtestamentische teksten uit het Hooglied van Salomo. De oorspronkelijke titel van dit Bijbelboek luidt in het Hebreeuws Shir-HaShirim, Lied der Liederen, in het Latijn Canticum Canticorum. 

Deze teksten hebben op het eerste gezicht een verfijnd erotisch karakter, maar ze zijn door de eeuwen heen ook mystiek verstaan. Om beide redenen hebben ze componisten in alle tijden en in vele landen geïnspireerd, van de vroege Middeleeuwen tot het heden. Een Nederlands hedendaags voorbeeld is ‘Car ta Voix est douce’ van Daan Manneke. 

Con Piacere heeft uit deze overvloed  van componisten een selectie gemaakt uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Op het programma staat onder meer werk van Heinrich Schütz, Giovanni Paolo Caprioli, Thomas Tomkins en Giacomo Carissimi. Speciaal voor dit 25 jarig jubileum zijn twee violen toegevoegd. Deze worden bespeeld door AnnieMartha Boerhave en Trix Vlerken.

Bijna 80 mensen genoten zondag 21 januari van het concert van het Rijswijkse Vrouwenkoor Davina. Het koor staat onder leiding van de Beusichemse dirigent Gerard Legeland. Dit jubileumconcert werd begeleid door pianist Evert van Merode. De pianist speelde een eigen compositie met als basis de letters in de naam Davina. Het koor werd ondersteund door de sopraan Esther Putter. Zij zong een solo en gaf een prachtige uitvoering van Casta Diva van Bellini samen met met het koor. 
Ook het publiek werd betrokken en zong enthousiast met Davina de Indiaanse spiritual Evening Rise. 
Het jubileumconcert in de Martinuskerk werd gehouden vanwege het 20 jarig bestaan van het vrouwenkoor. Davina repeteert iedere maandagavond in de Rehoboth en is op zoek naar nieuwe koorleden. Voor meer informatie: info@vrouwenkoordavina.nl

VIVA LA MUSICA
DAVINA BESTAAT 20 JAAR


Martinus-Producties wenst u allemaal een heel gelukkig en vredig nieuwjaar. We danken u voor alle support het afgelopen jaar en hopen u weer te ontmoeten tijdens onze activiteiten in 2024.

We beginnen op zondag 21 januari a.s. met het jubileumconcert van het Rijswijkse vrouwenkoor Davina en nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Zoals gewoonlijk zorgen wij voor koffie, thee en koek. Na afloop schenken we een glas wijn.

Op het programma staat natuurlijk het titellied van dit concert, Viva La Musica van Ilse Arne. Verder kunt u onder meer luisteren naar Java Jive van Ben Oakland en Jubilate Deo van Bardos.  Samen met Davina zingt sopraan Esther Putter Love’s Promise van Patrick Howes. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Legeland en wordt begeleid pianist Evert de Merode.

Davina jubileum concert ‘Viva la Musica’
Datum: zondag 21 januari a.s.
Aanvang: 15.00 uur
Prijs: € 12,50 
(Graag zo contant mogelijk betalen, we hebben helaas geen pinapparaat.)
Plaats: Martinuskerk Rijswijk
Adres: Kerkstraat 15Twintig jaar geleden werd het vrouwenkoor Davina opgericht door een aantal enthousiaste zangeressen uit Rijswijk en omgeving. Gerard zangdocent en dirigent van meerdere koren. Onder leiding van Gerard Legeland heeft Davina de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt waarbij het zangplezier is verhoogd en de kwaliteit is vooruitgegaan. Een hoogtepunt was een concert samen met het Stichts Mannenkoor eind 2022. Het vrouwenkoor bestaat uit sopranen, mezzosopranen en alten. Het koor komt elke maandag in Rijswijk bij elkaar om te zingen in het verenigingsgebouw de Rehoboth aan de Kerkstraat in Rijswijk. Eén maal per maand sluit het koor de repetitie af met een gezellige borrel.Gerard Legeland (1962) is werkzaam als dirigent, klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige. Hij is sinds 2021 dirigent van het vrouwenkoor Davina. Op de planken staat hij met Pocket Opera: Operavoorstellingen voor de kleine zaal. Dit doet hij samen met de sopraan Esther Putter, bas Mitchell Sandler en pianist Ceacilla Boschman.Esther Putter trad al een paar keer eerder op in de Martinuskerk. Haar warme sopraanstem kleurt prachtig met de klanken van het vrouwenkoor Davina. Esther is solist in oratia, opera en muziektheater. Ook is ze zangpedagoge voor individuele leerlingen en koren. 
Copyright © 2024 Martinus-Producties, All rights reserved.
Afgelopen zondag 8 oktober zong de Amerikaanse Bariton Bennett Umhau in de Martinuskerk. Ignace Michiels uit Brugge speelde op het orgel. Op het repertoire stond muziek vanaf de 16e eeuw tot nu. Een bijzonder internationaal concert en meteen ook een goede test voor het orgel dat pas gerestaureerd is. De organist was aangenaam verrast door de kwaliteit van het “De Witte” orgel en speelde ondanks dat hij dit orgel nog niet kende met mogelijkheden van alle verschillende registers. Bennet Umhau eindigde het concert met drie stukken van Aaron Copland waarmee hij het publiek meenam naar zijn Amerikaanse roots. We kijken terug op een mooi concert.

Zondagmiddag 8 oktober

Op 8 oktober geeft Bennett Umhau uit de Verenigde Staten een concert in de Martinuskerk. Bennett is een Bariton en wordt begeleid door zijn vriend, de Belgische organist Ignace Michiels. Beide musici hebben ruime ervaring op het concertpodium. Bennett heeft grote rollen gezongen in bijvoorbeeld de Messiah en de Fledermaus. Ignace is organist in de Sint Salvatorskathedraal in Brugge en organisator van het orgelfestival aldaar. Beiden geven ze les op het conservatorium, Bennet aan het conservatorium in Maryland en Ignace in Gent en Brugge.Op het programma staat ‘Dalla Guerra, amorosa’ van Georg Friedrich Händel en Aria’s van Charles Gounod en Richard Wagner. Ook kunt u luisteren naar Amerikaanse traditionals. Mis het niet, een internationaal concert in Rijswijk (Gld). Wij zorgen voor koffie thee, versnaperingen en zoals gebruikelijk schenken we een glas wijn na afloop. Kaarten kunt u reserveren via ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

Bariton Bennett Umhau studeerde af aan het Shenandoah Conservatory in Winchester in de Verenigde Staten. Deze vooraanstaande instelling richt zich hoofdzakelijk op de professionele training van jonge musici voor een carrière in de podiumkunsten. Hij verbleef daarna ook een jaar in Brussel voor verdere vervolmaking n de stempedagogie. Bennett Umhau is actief als solist in Amerika en Europa. Hij had onder meer rollen in Massenet’s Cendrillon, Rogers and Hammerstein’s Oklahoma, die Fledermaus van Strauss en vele andere. Ook zingt hij regelmatig mee in het grote oratorium en operarepertoire van G.F. Haendel en Aaron Copland.
Ignace Michiels studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge. In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmenstinstituut te Leuven. Hij vervolmaakte zich achtereenvolgens bij Robert Anderson aan de Southern Methodist University in Dallas, aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, bij Herman Verschraegen en bij Odille Pierre aan het Conservatoire National te Parijs, waar hij de Prix d’Exellence verwierf. Sinds 1991 is Ignace Michiels titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en organisator van het Kathedraalfestival Brugge en concerteert hij in zowat alle continenten.

Groet,
Loes, Liesbeth en Jolanda
Martinus-Producties

Our mailing adres is: Martinus Producties, Kerkstraat 1, 4023 AP Rijswijk (Gld), Netherlands Copyright © 2023 Martinus-Producties, All rights reserved.

Martinuskerk geopend tijdens Monumentendag

Kom zaterdag 09 september a.s. gezellig langs in de Martinuskerk. Geopend van 11.00-16.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Bezichtig de kerk, klim in de toren en kijk naar de foto’s van Gerrit Marchal. 

Gerrit Marchal bij sommigen beter bekend als ‘De Wijkse Zwerver’, maakt voor zijn Facebook pagina foto’s en verhalen over onderwerpen die hij tegenkomt. Tegenwoordig woont hij in de polder, maar als oud inwoner van Wijk bij Duurstede komt hij regelmatig graag deze kant op om te fotograferen. Soms steekt hij ook wel eens de rivier over naar Rijswijk (Gld). Voor Monumentendag was hij bereid om een aantal van deze foto’s te tonen. We laten ze zien in een continu doorlopende presentatie op het koor in de kerk. Kom gezellig langs om even te kijken. Er is koffie, thee en koek en op verzoek ook rondleidingen in de toren.

Foto’s zijn gemaakt door Gerrit Marchal (De Wijkse Zwerver)

Op het programma in de Martinuskerk

Zondag 08 oktober 2023 om 15.00 uur
Concert door Amerikaanse bariton Bennet Umhau en Belgische organist Ignace Michiels

__________

Voorlees voorstelling door

Tjerk Ridder

Zondag 5 maart a.s. staat in het teken van Sint-Maarten oftewel Sint Martinus, de heilige waarnaar de Martinuskerk in Rijswijk is vernoemd. Sinds kort hangt er een reliëf van de Utrechtse beeldend kunstenaar Theo van de Vathorst in de Martinuskerk. Het is een duplicaat van het reliëf wat hij in 1996  maakte voor de Domkerk in Utrecht. Een mooie aanleiding om wat meer te weten te komen over deze heilige en zijn reizen. Ook in de dienst zondagmorgen door ds Gea van der Velde staat Martinus centraal. 

Theatermaker en storyteller Tjerk Ridder leest zondagmiddag voor uit zijn boek ‘Bonne Route!’. Een verhaal over zijn tocht langs het Martinuspad van Parijs naar Groningen, de ontberingen en over Sint-Maarten. Na afloop gaat hij vanaf het podium met u in gesprek.

We wijken voor deze voorstelling uit naar het Rijswijkse kerkgebouw de Rehoboth omdat daar voor dit genre een betere akoestiek is. Eveneens kunnen we u dan makkelijker voorzien van een zelfgebakken taart en een kop koffie.

Tjerk Ridder is theatermaker, Singer-songwriter en schrijver, maar ook : reiziger, verteller en inspirator. De afgelopen jaren maakte hij drie reizen door Europa op een specifieke manier en met een specifiek maatschappelijk thema. Zijn reizen mondden uit in muziektheatervoorstellingen, boeken en songs.
In zijn boek Bonne Route! schrijft hij over de elementen die hij tijdens zijn reis ontmoet: het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. Een deel van zijn route liep via de Martinuskerk naar de pont Rijswijk-Wijk bij Duurstede, natuurlijk komt deze episode tijdens de lezing ook aan bod.
Programma 5 maart 2023 a.s..
 In de Martinuskerk

10.00 uur: dienst in de Martinuskerk thema Sint-Maarten.
dominee Gea van der Velde besteedt aandacht aan het Martinusverhaal.
m.m.v. zangeres Elien van de Meer.
11.00 uur: koffie en thee na afloop van de dienst.
kosten: gratis.
adres: Kerkstraat 15, Rijswijk (Gld)

 In de Rehoboth
14.45 uur: Rehoboth geopend.
15.00 uur: aanvang van de voorlezing door Tjerk Ridder.
incl koffie, thee, gebak en na afloop schenken we zoals gebruikelijk een glas wijn.
adres: Kerkstraat 4, Rijswijk (Gld.).
kosten: 10 euro.
we beschikken niet over een pinapparaat en vragen u om zo gepast mogelijk te betalen. alvast dank!
reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl.
na afloop van deze middag kunt u de Martinuskerk te bezoeken om het reliëf te bekijken.

Hopelijk tot snel ziens.
Loes, Liesbeth en Jolanda van Martinus-Producties
Copyright © 2023 Martinus-Producties, All rights reserved.

Ons postadres is:
Martinus-Producties
Kerkstraat 1
4023 AP Rijswijk, (Gld), Nederland

XXXXXXXXXXXXXX

Hieronder vindt u foto’s van het Kerstconcert door Davina en het Culemborgs Kamerkoor. Ze zijn gemaakt door Rob Neleman. Het was een mooi gezellig en goed bezocht concert. De Martinuskerk zat helemaal vol. We kijken sowieso tevreden terug op een jaar met veel koormuziek, maar ook het prachtige concert van het duo Sweegers en Van Andel. Volgend jaar gaan we opnieuw ons best doen om weer mooie concerten, een tentoonstelling of een lezing te organiseren. We wensen u allemaal hele gezellige kerstdagen toe en een gelukkig nieuwjaar!

Loes, Liesbeth en Jolanda

Martinusproducties

Sfeervolle Kerstmuziek in de Martinuskerk uit verschillende delen van Europa

We vinden het erg leuk om ons lokale Rijswijkse Vrouwenkoor Davina samen met het Culemborgs Kamerkoor in de Martinuskerk te ontvangen en verheugen ons op afwisselende muziek die past bij de adventsperiode en bij Kerst. Het is een bijzondere samenwerking van twee gevestigde koren die nu voor het eerst samen op het podium staan. Allebei de koren hebben sinds vorig jaar een nieuwe dirigent (zie de info onderaan deze aankondiging). U kunt onder meer luisteren naar muziek van Josef Hadar, Lajos Bardos, Camile Saint Seans en Bedrich Smetana.
De koren wisselen elkaar af waardoor er een gevarieerd programma ontstaat.
Anders dan u gewend bent, begint het concert deze keer om 14.00 uur. Dit in verband met de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal. We hopen dat u na afloop nog even tijd heeft voor glühwein en kerstkoekjes. 

Davina is opgericht in 2003 en is een vrouwenkoor uit Rijswijk (Gld). Doorgaans zingt het koor de liederen a capella. Op het repertoire staat wereldmuziek uit heel Europa, maar ook licht klassieke stukken, variërend van Middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard Legeland

Het Culemborgs KamerKoor (CKK), opgericht in 1975 door Anthony Zielhorst, is een gemengd koor met ongeveer 25 leden. Het koor heeft een breed repertoire, vaak met bijzondere bewerkingen en in samenwerking met andere koren, solisten, instrumentalisten en orkesten. Het koor staat onder leiding van Jan van den Berg.
Gerard Legeland
Gerard (1962) is werkzaam als dirigent, klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige. Behalve van  Davina is hij dirigent van twee Utrechtse koren: Furore en Octo+.  Op de planken staat hij met Pocket Opera; samen met de sopraan Esther Putter, bariton Mitchell Sandler en pianist Caecilia Boschman maakt hij operavoorstellingen voor de kleine zaal. Gerard is sinds 2021 dirigent van Vrouwenkoor Davina.
Jan van den Berg
Tijdens zijn studies dwarsfluit en theorie der muziek aan het Utrechts Conservatorium maakte Jan van den Berg voor het eerst kennis met zingen in een koor. Sindsdien heeft hij zijn leven lang gezongen in koren op semiprofessioneel niveau (Utrechts Theaterkoor, ASKO koor, Traject Voces, Koor Neon). Vanaf de zomer van 2021 is Jan van den Berg dirigent van het Culemborgs KamerKoor.
Daarnaast is hij ook dirigent van Corde Vocali, een vocaal ensemble uit Hoofddorp en wordt hij regelmatig gevraagd als vervanger bij diverse koren.
Aanvang 14.00 uur
Kerk open: 13.30 uur
Prijs: 10 euro
Dit is inclusief koffie, thee, koekjes en na afloop schenken we een kop gluhwein.
(Helaas hebben wij geen pinapparaat, we vragen u om zo contant mogelijk te betalen)
Reserveren via email:  martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl
Copyright © 2022 Martinus-Producties, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zingt in een koor in onze regio of concertbezoeker bent van concerten in de Martinuskerk, mee hebt gewerkt aan een van onze activiteiten of omdat u bevriend bent met Loes Wolf, Liesbeth van Seumeren of Jolanda van de Vathorst.

Our mailing address is:
Martinus-Producties, Kerkstraat 1, 4023 AP Rijswijk, (Gld)Netherlands
__________________________________________________________________________

Britser wordt het niet. Dompel u in Engelse koormuziek gezongen door het koor Capella Culemborg onder leiding van dirigent Leenke de Lege. Op het programma staan de ‘Five Flower Songs’ van Benjamin Britten, ‘Lamentations of Jeremiah’ van Thomas Tallis en werken van William Byrd, Parsons, Elgar en Walton. Kom gezellig langs in de Martinuskerk en geniet van de muziek van het koor Capella Culemborg dat eerder dit jaar ook al bij ons te gast was en toen garant stond voor een gedenkwaardig concert. De prijs is inclusief, ‘a cup of tea or coffee’  en we schenken een glas wijn na afloop.

Datum: zondag 20 november
Aanvang: 15.00 uur
Kerk open: 14.30 uur
Prijs: 10 euro
(Graag zo contant mogelijk betalen)
Reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

Capella Culemborg is ontstaan in 2019. Twee Culemborgse koordirigenten zagen dat goede Culemborgse koorzangers door heel Nederland actief waren, maar niet in Culemborg zelf. Hieruit groeide langzaam aan het koor Capella Culemborg met als doel om op hoog niveau te zingen en te musiceren. Het koor staat onder leiding van Leenke de Lege.

Na haar studie Slavische Taalkunde in Leiden studeerde dirigent Leenke de Lege enkele jaren klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij zong professioneel bij Cappella Amsterdam, de Nederlandse Bachvereniging, het Kamerkoor Nieuwe Muziek en Collegium Vocale Gent. In het afgelopen voorjaar behaalde zij haar masterdiploma koordirectie aan de HKU bij Rob Vermeulen. Behalve Capella Culemborg leidt Leenke onder andere het Amer Consort en het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock.

Copyright © 2022 Martinus-Producties, All rights reserved.
Our mailing address is: Martinus-Producties, Kerkstraat 1, 4023 AP Rijswijk Gld)

Duo Sweegers en van Andel


Zondag 30 oktober om 15.00 uur bent u van harte welkom voor het concert van Duo Sweegers en Van Andel. Het duo bestaat uit harpiste Michelle Sweegers en klarinettiste Jooske van Andel. De laatste kent u misschien ook als Maurikse. We vinden het heel erg leuk om dit talentvolle tweetal uit de regio bij ons in de Martinuskerk te ontvangen.

 
Sinds 2012 vormen harpiste Michelle Sweegersen klarinettiste Jooske van Andel een vast duo. Het duo is opgericht toen zij samen aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht studeerden. Ze kregen daar hun eerste lessen in kamermuziek en kwamen er al snel achter dat ze behalve een muzikale, ook een vriendschappelijke klik hebben. Ze voelen elkaar feilloos aan, hun vriendschap en plezier met elkaar werkt dan ook erg aanstekelijk op het podium.

Michelle en Jooske zijn als duo in de prijzen gevallen bij onder andere het Prinses Christina Concours, Kamermuziekfestival te Hoorn, Music & Stars Awards en kamermuziekconcours Gelre. Op jonge leeftijd mochten ze samen al optreden op het Slotgrachtconcert te Schagen en ze zijn ook uitgenodigd bij radio 4.
De combinatie van klarinet en harp brengt een unieke en warme klank teweeg. Samen verkennen Michelle en Jooske zoveel mogelijk repertoire en ook het arrangeren voor hun instrumenten doen zij vaak zelf.

Op het programma staat muziek van Piazolla, Montilla en Rossini, maar ook Dvorak en Reade.

Op hun debuut-CD staat onder andere het stuk Movement van Dennis Hazenoot.  Dit stuk heeft Hazenoot in opdracht van het Duo Sweegers en van Andel geschreven en dit wordt zondag de 30 ste oktober ook uitgevoerd.

 

Datum: 30 oktober 2022

Plaats: Martinuskerk, Kerkstraat 15 Rijswijk (Gld)

Tijd: 15.00 uur

Prijs: 15 euro inclusief koffie, thee, versnaperingen en een drankje toe.
Graag contant betalen aan de deur, liefst gepast!

Reserveren: Stuur een mail naar:
martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

Copyright © 2022 Martinus-Producties, All rights reserved.

Morgenochtend 25 september om 11.00 uur is er na afloop van de dienst gelegenheid om een kopje koffie te drinken. U kunt dan even binnenlopen om de resultaten te bekijken van de monumentenactiviteit: Kranten scheuren.

Monumentendag 10 september 2022

Fietswedstrijd rond de kerk gaat niet door

Helaas hebben we wegens slechte weersomstandigheden -en aanvankelijk- weinig aanmeldingen- besloten om de fietswedstrijd ‘Scheuren om de kerk’ af te lassen. Een nat wegdek is niet bevorderlijk voor de veiligheid en ook de geleende strobalen voor de lantaarnpalen mochten niet nat worden. Maar we geven de moed niet op. Als het meezit gaan we volgend jaar zomer weer een poging wagen. 

De rest van het programma gaat natuurlijk gewoon door. Alleen de aanvangstijd van Wilco en zijn Velonauten is een half uurtje later geworden. Zie het programma hieronder. 

Dit jaar staat Monumentendag in het teken van duurzaamheid. Wij hebben gekozen voor het thema: Scheuren. Het gevolg is een duurzaam  gevarieerd programma voor jong en oud. Toegang is gratis Kom gezellig langs om de jeugd aan te moedigen, om lekker mee te zingen of duik je tuin in om wat planten af te scheuren. U kunt ze omruilen voor andere planten op de plantenmarkt.

AANGEPAST PROGRAMMA

10.00-12.00 uur Scheur je monument. Zin om samen met andere kinderen een modern kunstwerk te maken! Tijdens Monumentendag kan het! Plakken, knippen en scheuren en erbij tekenen. We maken een kunstwerk en het mag als het af is in de kerk hangen!  Je kan aanschuiven wanneer je wilt.

11.00 uur Scheurende bananen. Wilco en de Velonauten proberen het parcours uit. Ongeveer 15 ligfietsers rijden een ererondje om de kerk.

13.30 uur Trek je scheur open. De Rozenswaaijers komen zingen in de kerk! Van 13:30 tot 14:30 kun je heerlijk meezingen met de Rozenswaaijers. Altijd garant voor heerlijk melodieën en veel zangplezier. Trek je scheur open en zing mee 🙂

15.00 uur Scheur je planten. Herfst is de tijd om planten te scheuren en nieuwe planten te zetten! Scheur planten die je te veel hebt en ruil ze tegen andere planten! We organiseren een plantenruilmarkt van 15:00 tot 16:00 in de Martinuskerk. Iedereen welkom.

16:00 uur Afsluiting van de Open Monumentendag.

Vooraankondiging van activiteiten in de kerk.

30 oktober 2022; Duo Sweegers en van Andel Jooske van Andel en Michelle Sweegers (Harp en Klarinet)

20 november 2022; Capella Culemborg Engelse koormuziek o.a. Britten en Byrd 

Kerstmis; Davina Kerstconcert

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 3a3d0227-b7de-3920-382a-6500488406ea.jpg

Een programma van renaissance tot 20e eeuw
(gestudeerd in de stille Coronatijd nu vrij klinkend met elkaar)

“Blue Bird”

Vliegend van Stilstand naar Vrijheid 
Tweede Paasdag
Maandag 18 april a.s. om 15.00 uur
Martinuskerk


Van Palestrina tot Britten door: Het Utrechtse koor OCTO+

Dirigent: Gerard Legeland
Pianist: Evert van Merode


Het Utrechtse vocaal ensemble OCTO+  is in 2018 officieel opgericht. Het koor bestaat uit twaalf enthousiaste amateurzangers van hoog niveau: ervaren koorzangers, die veelal ook in andere Utrechtse koren zingen en ook solistisch actief zijn. 
Tijdens dit concert kunt u luisteren naar liederen uit verschillende perioden uit de muziekgeschiedenis bijvoorbeeld uit de Renaissance en de Romantiek maar ook muziek uit deze eeuw. Componist Wilko Brouwers maakte enkele jaren geleden een muziekstuk met de tekst van het gedicht Herinnering aan Holland van Hendrik Marsman. Dit zullen de zangers en zangeressen van Octo+ in de Martinuskerk op slechts een paar honderd meter van de rivier zondag voor u zingen. Mis het niet! Dat is echt een belevenis.

De Beusichemse dirigent Gerard Legeland is werkzaam als klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, dirigent, korencoach en operadeskundige. Hij is dirigent van twee Utrechtse koren en sinds kort ook van het Rijswijkse vrouwenkoor Davina.
Regelmatig geeft hij workshops aan koren in het land op het gebied van stemvorming, presentatie en interpretatie. Binnen zijn aanpak is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem, maar net zo belangrijk zijn expressie en zangplezier.

Evert van Merode studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tegelijkertijd studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam. De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken (waaronder kerkmuziek) en kamermuziek.
Al van jongsaf aan is hij actief als kerkmusicus. Sinds eind 2019 is hij pianist/organist in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Momenteel volgt hij orgellessen bij de Eindhovense organist Ruud Huijbregts.

Vanwege de Coronaregels moesten we twee maal het concert van OCTO+ cancellen. Het was iedere keer weer wikken en wegen en een hele lastige beslissing. Daarom zijn we nu heel erg blij dat we OCTO+ Tweede Paasdag eindelijk in de Martinuskerk mogen ontvangen. Deze keer omgeven met weinig knellende Coronaregels. Gewoon een Martinusconcert zoals u dit van ons gewend bent. We schenken koffie in de pauze en na afloop een glaasje wijn. Alleen als u Coronaklachten heeft vragen we u om thuis te blijven ter bescherming van de andere concertbezoekers en de koorleden.

Tweede Paasdag
Maandag 18 april 2022
Aanvang 15.00 uur
Entreeprijs: 10 euro, contant, pinnen niet mogelijk
Koffie of thee, versnaperingen inbegrepen
Na afloop schenken we een glas wijn
Plaats: Martinuskerk
Kerkstraat 15
Rijswijk (Gld)
Reserveren via ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

Barokmuziek in de Martinuskerk
We zijn heel blij dat we eindelijk weer een concert kunnen organiseren en Capella Culemborg mogen ontvangen in de Martinuskerk. Natuurlijk houden we ons aan de geldende Coronaregels.
Reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl
De toegangsprijs is inclusief koffie, thee, versnaperingen en na afloop van het concert schenken we een glas wijn. 
  Capella Culemborg is ontstaan in 2019. Twee Culemborgse koordirigenten zagen dat goede Culemborgse koorzangers door heel Nederland actief waren, maar niet in Culemborg zelf. Hieruit groeide langzaam aan het koor Capella Culemborg met als doel om op hoog niveau te zingen en te musiceren. Het koor staat onder leiding van Leenke de Lege.

Op het programma staan drie geestelijke werken van Gesualdo (1566-1613) voor de Goede Week. Ook is er muziek te horen van onder meer David Lang, Schütz en Johan Hermann Schein. Speciaal voor dit programma heeft het koor twee versies van de Lamento d’Arianna van Monteverdi samengevoegd tot een theatraal muziekstuk, waarbij soliste en koor een dialoog aangaan. 

Na haar studie Slavische Taalkunde in Leiden studeerde dirigent Leenke de Lege enkele jaren klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij zong professioneel bij Cappella Amsterdam, de Nederlandse Bachvereniging, het Kamerkoor Nieuwe Muziek en Collegium Vocale Gent. Behalve Capella Culemborg leidt Leenke ook het Amer Consort. Zij wordt veel gevraagd als repetitor door het hele land en is artistiek leider van de Stichting Musica Choralis.
La Primavera is een barokensemble dat al meer dan vijfentwintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.
Het ensemble bestaat uit Anabela Marcos – mezzo-sopraan
Regina Albanez – luit
Maaike Boekholt – viola da gamba
Meer informatie:
Capella Culemborg: www.capellaculemborg.nl
La Primavera: www.la-primavera.nl
Leenke de Lege: www.musicachoralis.nl
Op 05 maart a.s. wordt dit programma ook uitgevoerd in de Grote Barbarakerk in Culemborg. Zie de website van Capella Culemborg.

Concert OCTO+ afgelast
Omdat het Coronavirus steeds sneller oprukt hebben we besloten om het concert ‘Blue Bird’ van OCTO+ zondag a.s. (28 november) niet door te laten gaan. Dat spijt ons enorm.
Het was ook een grote teleurstelling voor het koor. Toch hebben we van OCTO+ een mooi cadeau ontvangen, namelijk de link naar een streaming van dezelfde uitvoering die we in de Martinuskerk gepland hadden. Deze opname werd vorige week gemaakt in de Wilhelminakerk in Utrecht. Klik hier voor het concert.
Veel luisterplezier en hopelijk weer tot ziens bij een volgend evenement.

Groet,

Liesbeth, Loes en Jolanda
Martinus-Producties

Een programma van renaissance tot 20e eeuw (gestudeerd in de stille Coronatijd nu vrij klinkend met elkaar)

“Blue Bird”

Vliegend van Stilstand naar Vrijheid 
Zondag 28 november a.s. om 15.00 uur
Martinuskerk


Van Palestrina tot Britten
Door: Het Utrechtse koor OCTO+

Dirigent: Gerard Legeland
Pianist: Evert van Merode


Het Utrechtse vocaal ensemble OCTO+  is in 2018 officieel opgericht. Het koor bestaat uit twaalf enthousiaste amateurzangers van hoog niveau: ervaren koorzangers, die veelal ook in andere Utrechtse koren zingen en ook solistisch actief zijn. 
Tijdens dit concert kunt u luisteren naar liederen uit verschillende perioden uit de muziekgeschiedenis bijvoorbeeld uit de Renaissance en de Romantiek maar ook muziek uit deze eeuw. Componist Wilko Brouwers maakte enkele jaren geleden een muziekstuk met de tekst van het gedicht Herinnering aan Holland van Hendrik Marsman. Dit zullen de zangers en zangeressen van Octo+ in de Martinuskerk op slechts een paar honderd meter van de rivier zondag voor u zingen. Mis het niet! Dat is echt een belevenis.

De Beusichemse dirigent Gerard Legeland is werkzaam als klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, dirigent, korencoach en operadeskundige. Hij is dirigent van twee Utrechtse koren en sinds kort ook van het Rijswijkse vrouwenkoor Davina.
Regelmatig geeft hij workshops aan koren in het land op het gebied van stemvorming, presentatie en interpretatie. Binnen zijn aanpak is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem, maar net zo belangrijk zijn expressie en zangplezier.

Evert van Merode studeerde piano aan het Fontys Conservatorium Tilburg bij Joop Celis en Bart van de Roer. Tegelijkertijd studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Hij volgde lessen compositie bij Willem Jeths in Amsterdam. De afgelopen jaren componeerde hij voornamelijk koorwerken (waaronder kerkmuziek) en kamermuziek.
Al van jongsaf aan is hij actief als kerkmusicus. Sinds eind 2019 is hij pianist/organist in de Dominicusgemeente in Amsterdam. Momenteel volgt hij orgellessen bij de Eindhovense organist Ruud Huijbregts.

Vanwege de de nieuwe coronaregels en alle verontrustende berichten checken wij natuurlijk bij de ingang uw QR code, maar vragen we u ook uw handen te reinigen en tot uw zitplaats een mondkapje te dragen. Alle leden van het koor OCTO+ zijn gevaccineerd. We scannen ook de QR code van de koorleden, pianist en de dirigent. Bovendien zullen alle koorleden, dirigent en pianist zondagmorgen een zelftest doen. Wie positief op Corona test blijft thuis.

Als gevolg van de maatregelen houden we ook meer afstand bij de zitplaatsen. Het gevolg is dat we maximaal 40 plaatsen beschikbaar hebben. Afhankelijk van hoeveel mensen van een familie (bubbel) reserveren kan dit aantal meer of minder worden. We raden u aan om snel per mail te reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl. 
Er is geen pauze en geen borrel na. Voor aanvang van het concert serveren we u koffie en/of thee bij uw zitplaats. We hopen dat al deze maatregelen voldoende zullen zijn voor een zorgeloos en mooi concert. Na veel wikken en wegen denken we dat een concert op deze manier mogelijk moet zijn.

Zondag 28 november 2021
Aanvang 15.00 uur
Entreeprijs: 10 euro, contant, pinnen niet mogelijk
Vaccinatiebewijs, QR code/ID bewijs verplicht
Mondkapje verplicht
Koffie of thee inbegrepen
Plaats: Martinuskerk, Kerkstraat 15, Rijswijk (Gld)
Reserveren: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

We vragen u thuis te blijven als u griep of verkoudheidsklachten heeft.

Terugkijken op een reis door ruimte en tijd langs het tracé van de TBC-lijn

Vrijdag 22 oktober hebben we met een groep van ongeveer 35 personen het traject Tiel Buren Culemborg  met een stoomtram beleefd. De lezing van Victor Ritschie en Hugo Eijgenraam was boeiend en bevatte mooie beelden. Je waande je terug in de tijd van 1906-1918. Een mooie kijk terug in de geschiedenis!

Een reis door ruimte en tijd langs het tracé van de TBC-lijn.

We nodigen u van harte uit voor de lezing: Een reis door ruimte en tijd langs het tracé van de T(iel)-B(uren)-C(ulemborg)-lijn. Door Hugo Eigenraam en Vic RitschieWe nodigen u van harte uit voor de lezing:

Datum: vrijdag 22 oktober a.s.
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Martinuskerk
Kerkstraat 15, Rijswijk (Gld)
Entree gratis, vrijwillige bijdrage

Zo’n honderd jaar geleden reed een tram tussen Tiel, Buren en Culemborg. De TBC-lijn is er allang niet meer, maar Hugo Eigenraam en Vic Ritschie maakten een fietsroute die is vastgelegd in een fraai boekje wat is verschenen onder auspicien van de Culemborgse historische vereniging A.W.K. de Voet van Oudheusen.

Ter voorbereiding van dit boekje werd de precieze loop van de TBC lijn grondig door hen onderzocht. Zij kunnen u er alles over vertellen.
-Waar heeft deze lijn precies gelopen?
-Wat was er te doen en te zien langs deze lijn?
-En ook: is daar nog wat van over?

Door medewerking van het Regionaal Archief Rivierenland konden de auteurs beschikken over een aantal foto’s uit die tijd. De locaties op deze foto’s werden vanaf exact hetzelfde punt opnieuw gefotografeerd.Het is heel interessant deze beide beelden te vergelijken. 

Natuurlijk houden we rekening met de geldende Coronamaatrdegelen. Voor deze lezing controleren we bij binnenkomst uw vaccinatiebewijs en uw identiteitsbewijs. Als u zeker wilt zijn van een plaats in de kerk kunt u reserveren via dit mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl.
Tot ziens op 22 oktober a.s.

Graag wijzen we u er ook alvast op dat op 28 november a.s. het Utrechtse koor Octo+ een concert geeft in de Martinuskerk. Meer informatie over dit concert volgt later.

Loes Wolf, Liesbeth van Seumeren en Jolanda van de Vathorst
Martinus-Producties

Met veel plezier kijken we terug op een mooie Monumentendag in de Martinuskerk. Vooral nieuwe Rijswijkers kwamen een kijkje nemen in de kerk. Wim Hendrikx vertelde vol verve over de Rijswijkse geschiedenis en Reitze Smits speelde prachtig op het orgel. Een foto van de mooie rood witte taart is helaas niet gelukt. Die is aangesneden en uitgedeeld. Een mooi begin van een nieuw seizoen. Hopelijk zien we u weer terug bij onze toekomstige activiteiten.

Monumentendag 2021
Concertverslag van zondag 11 oktober. Het strijkkwartet Cuarteto Aguamarina heeft zelfs twee keer een prachtig concert gegeven in de Martinuskerk.
Het publiek genoot van de muziek, de muzikanten hadden zichtbaar veel plezier in het spelen.
Julia, Blanca, David en Berta speelden het volgende programma:
A. Borodin (1833-1887): String Quartet No. 2 in D Major
I.Allegro moderato
II.Scherzo. Allegro
III.Notturno. Andante
IV.Andante – Vivace
N. Skalkottas (1904-1949): 5 Greek Dances for string orchestra (arranged for string quartet)
1. Epirotikos
2. Kretikos
3. Tsamikos
4. Arkadikos
5. Kleftikos

 

 

Concert Cuarteto Aguamarina.

Zondagmiddag 11 oktober a.s. bent u van harte welkom in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld) voor een concert van Cuarteto Aguamarina.
Dit strijkkwartet bestaat uit vier jonge Spaanse muzikanten met een gedegen opleiding in de klassieke muziek.
In de Martinuskerk speelt het kwartet muziek van  de Russische componisten A. Borodin en S. Tsintsadze en 5 Griekse dansen van N. Skalkottas en werk van de Spaanse componist Joaquin Turina Pérez.
Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar:
martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl
Entree: 15 euro
Aanvang: 15.00 uur
Inclusief koffie, thee en versnapering

Monumentenweekend Rijswijk:    

De tentoonstelling is geopend. Een verslag van de opening is te zien met de volgende YouTube-link:

                                               

leesplankjes in de Martinuskerk

In de Martinuskerk is in het monumentenweekend een expositie van leesplankjes. Ze zijn door Marianne Kooijman ter beschikking gesteld, uit de verzameling van Jan Klunder.

Leesplankjes werden samen met vertelselplaten gebruikt bij het leesonderwijs.

Vertelselplaten uit de methode van Jan Ligthart ‘Het Volle Leven’ kun je achter in de kerk bekijken. Ze zijn getekend door C. Jetses, bekend van Ot en Sien.

Ze tonen een prachtig beeld hoe het leven op het platteland was begin vorige eeuw.

Voor sommigen een feest van herkenning, voor iedereen een nostalgische kijk naar het Nederland van vroeger.

Ook is dit dé gelegenheid om het eerste enige Rijzikse leesplankje, wat speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt wordt, te bewonderen.

Openingstijden Martinuskerk:

donderdag 10 en vrijdag 11 september van 19:30 tot 21:00

zaterdag en zondag 12 en 13 september van 10:00 tot 16:00.

 

“Let Beauty Awake”

Graag nodigen we u zondag 3 februari 2019 van harte uit voor een prachtig concert gezongen door sopraan Esther Putter met pianobegeleiding door Jacomijn Puite.

Het programma bevat Engelse liederen van Quilter, Finzi en Vaughan Williams op teksten van Engelse dichters. De Brit Jonathan Boxer zal een aantal gedichten voordragen en deze kort in het Nederlands toelichten.

Esther Putter studeerde af bij Meinard Kraak, daarna volgde ze lessen bij onder meer Geert Berghs, Nicolai Cok (Belcanto School) en Giacchino Zarrelli. Met Niels Kuijers verdiept ze zich momenteel in de methode Lichtenberg.

Door de rijke Nederlandse koorcultuur, geworteld in de kerkelijke traditie spreekt het voor zich dat Esther met grote regelmaat te horen is in oratorium. Hoogtepunten uit het oratoriumrepertoire zijn wat haar betreft de werken van Händel (Messiah, Belshazzar, Jephta, Ode for St. Cecilia’s Day) of Honeggers Le roi David. Maar ook de bekende Bachpassionen, -missen en vele -cantates mochten rekenen op haar gloedvolle vertolking. Verder soleerde zij ook met regelmaat in de concertwerken van Mozart en Haydn (Die Schöpfung).

Zondag 3 februari 2019

Aanvang: 15.00 uur

Kerk open: 14.30 uur

Plaats: Martinuskerk

Adres: Kerkstraat 15 Rijswijk (Gld)

Prijs: 15 euro (inclusief koffie, thee en een drankje na afloop)

14 oktober  Meezingdag Gershwin, onder leiding van Jurriaan Grootes
Summertime, and the living is easy… 14 oktober zingen we swingende liederen van Gerswin. Meld je aan via ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

George Gershwin vormde met zijn broer Ira een gouden duo dat vele musicals schreef. Daarnaast componeerde George ook nog in meer klassieke stijl. We zingen meerstemmig uit  ‘A Concert Panorama’  met onder andere ‘I got rhythm’ gearrangeerd door John Higgins. Ook zingen we ‘Sing in Spring’. Kortom vrolijke en meeslepende muziek uit de jaren 30 en 40! Voor sopranen, alten, tenoren, bassen met meer of minder ervaring.

Muzikale leiding: Jurriaan Grootes.

Jurriaan Grootes is dirigent, zanger en arrangeur. Hij dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals zangweken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.

Datum: 14 oktober 2018

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Plaats: Martinuskerk Rijswijk (Gld)
Kosten: 10 euro

Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek digitaal toegestuurd. Martinusproducties zorgt voor de hapjes en de drankjes.

Vooruitblik op de komende activiteiten

3 februari 2019 om 15.00 uur

Concert Esther Putter “Let Beauty Awake”, engelstalige liederen voor sopraan en piano

bouw keersluis

‘Sweet Memories’

Verbreding van het Amsterdam Rijnkanaal in Rijswijk (Gld)
‘Een Joost Broekhuizen film’

De jaren 80 in Rijswijk. Verbreding van het Amsterdam Rijnkanaal en de bouw van de keersluis. Met dank aan Martien Thijssen is er 27 september a.s. een unieke mogelijkheid om de jaren 80 in Rijswijk te herbeleven met de film ‘Sweet Memories’ gemaakt door Joost Broekhuizen. Bekijk de kleding, de verbreding en de Rijswijkers, die nu misschien opa en oma zijn. Martien Thijssen zal voorafgaand aan de film iets vertellen over de geschiedenis van het kanaal en de manier waarop deze film tot stand is gekomen.

Het was een mooie avond. De film werd bekeken door ongeveer 100 belangstellenden.

Monumentendag Rijswijk GLD: Ondernemend en feestelijk!

We kijken terug op een mooie Monumentendag met prachtige verhalen over de middenstand! Veel foto’s en verhalen zijn al ingevoerd op de kaart, maar nog lang niet niet allemaal. Verbeteringen, foto’s of korte bondige verhalen kunt u sturen naar ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl. Bekijk de kaart via deze link: http://bit.ly/middenstandrijswijk

foto’s Jan Laponder

Jaap in zijn winkel

Martinus-Producties bestaat uit Rijswijkse vrijwilligers die culturele evenementen organiseren in de Martinuskerk in Rijswijk. De deels 14e eeuwse kerk met een fraai netgewelf heeft een prachtige akoestiek, waardoor muziek goed tot zijn recht komt. De vrijwilligers bouwen voort op een traditie van concerten en tentoonstellingen, maar maakt ook zijstappen naar bijvoorbeeld meezing-evenementen en zangworkshops.

Wij organiseren komend jaar verschillende evenementen in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld).

Geplaatst in Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Agenda Martinus-Producties

Martinus Producties

Vocaal ensemble OctoPlus

o.l.v.

Gerard Legeland

Zondag 15 maart 2020 van 15.00 tot 17.00 uur

Ze zingen liederen uit de 16de eeuw, de renaissance en de barok.

 

Zondag 29 december van 15.00 tot 16.30 uur

Celloconcert

Hanneke Rouw speelt cellosuites van Bach.

Speciaal jubileumconcert van de Stichting Oude Gelderse Kerken.

Toegang gratis! Vrije gift na afloop.


 
13 Oktober 15.30 uur:

 

Repetities van het koor Collegium uit Utrecht in de Martinuskerk in Rijswijk. Vanaf 15:00 zijn de deuren open voor het publiek. Wie wil luisteren is welkom.

 

Rijswijk te Kijk Special 

Programma

Zaterdag 14 september

Martinuskerk en Korenmolen De Hoop open: 10-16.00 uur

Met trots presenteren we in de kerk het werk van drie bijzondere Rijswijkers:

Grafiek van Wim Hendrikx
Foto’s van Elisabeth Muus
Luchtfoto’s vertoond door Martien Thijssen

Omringd door het werk van deze drie, speelt om 15.00 uur Tweetet relaxte Jazzmuziek in de Martinuskerk.

Het duo bestaat uit Eugene Teunissen (bariton saxofoon) en Wim Leeuwenberg (bas).

Op het repertoire staan ballads uit de jazz afgewisseld met jazzblues. (Het concert stond gepland voor de zondag maar is verplaatst naar zaterdag 14 september.)

Zondag 15 september

Vernissage van Rijswijk te Kijk Special: 15.00 uur

Zondag ben je van harte welkom in de Martinuskerk voor een vernissage van Rijswijk te Kijk Special. Je kan in alle rust genieten van de tentoonstelling. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en Wendy Rijken speelt  harpmuziek.


 
facebook: https://www.facebook.com/Martinus-Producties-1265163680184204/
mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl
website Martinuskerk: https://www.martinuskerk-rijswijk.nl

Geplaatst in Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Martinus Producties