Kerkgemeenschap

Kerkdiensten plaatselijk en via internet  De 1,5 m blijft verplicht en het dragen van een mondmasker wordt aanbevolen.  Geen handen schudden en de overige basisregels blijven uiteraard van kracht. Zie Rijksoverheid.nl/coronavirus. De berichten over de diensten in de avond zijn onder voorbehoud. Zie tussenlekenlinge.nl voor diensten via internet en voor de laatste informatie.

Kerkdiensten

Zondag 19 december, Rijswijk,  17.00 uur: 4e van de Advent, Kerstwandeling met de kinderen

Vrijdag 26 december, Kerstnacht, 22.00 uur: via Kerkdienstgemist

Zaterdag 25 december, Ravenswaaij 10.00 uur: Kerstdag, pastor J. de Koster, m.m.v. saxofoonkwartet en solozang

Diaconale collecte: Kinderen in de knel

Zondag 26 december, Erichem,  10.00 uur: pastor J. de Koster, streekdienst

Diaconale collecte: Daan Theeuweshuis Revalidatie

Zondag 2 januari, Rijswijk, 10.00 uur: Epifanie, ds. G. van der Velde, kleine streekdienst

Zondag 9 januari, Ravenswaaij, 10.00 uur: 1e na Epifanie, pastor J. de Koster

Berichten Rijswijk

Bij de diensten  Zondag 19 december zijn de scènes  uit het kerstverhaal te zien verspreid in het dorp. De wandeling eindigt in de kerk. De kerstnachtdienst is via internet te volgen. We zullen om 22.00 uur wel de klokken luiden.

Jarigen en jubilea Dhr. Van Binsbergen hoopt op 20 december 75 jaar te worden, dhr. De Graaf op 25 december 84 jaar, mevr. Van Dijk-van Elst op 6 januari 90 jaar en mevr. Klein-Janssen  op 12 januari 91 jaar. Dan zijn er deze maand drie jubilerende echtparen. Op 28 december hopen dhr. en mevr. Jansen-Craanen 50 jaar getrouwd te zijn, dhr. en mevr. Van der Linden-Serné eveneens op 28 december 55 jaar en dhr. en mevr. De Graaf-van Veldhoven op 29 december 60 jaar. De jarigen en jubilarissen van harte veel geluk gewenst.

Kerstgroeten Aan alle ouderen en zieken zijn kerstgroeten gebracht. We hopen dat u geniet van deze attentie. Deze is met zorg uitgekozen en bezorgd door een aantal actieve dames.

Coronahulp Rijswijk  U kunt Coronahulp Rijswijk vinden via Facebook, maar u kunt ook mailen of bellen voor praktische hulp. Stellam2559@gmail.com of 558467.

Verantwoording Onder dank ontvangen via Corrie Verweij tweemaal E 50 en via de predikant E 200.

Ten slotte  Met de prelude van J.S. Bach bij de melodie van ‘Valet will ich dir geben’  hebben we afscheid genomen van Jilles Koedoot als organist van onze kerk. Reitze Smits, de nieuwe organist, had dit muziekstuk voor hem uitgekozen en speelde dit in de dienst.  De melodie is een oude melodie bij Lied 441 ‘Hoe zal ik u ontvangen’, maar ook terug te vinden in ons liedboek bij Lied 803 ‘Uit Oer is hij getogen. ‘Valet’ is een groet en betekent ‘blijf gezond’, ‘het ga je goed’ of ‘vaar wel’.  Het is een groet die ook goed bij onze tijd past. Bach heeft een krachtige en verwachtingsvolle bewerking gemaakt bij deze melodie. Daarmee spreekt hij zijn hoop uit op een goede afloop, op een veilig zijn bij God, hoe moeilijk situaties ook kunnen zijn.  Die hoop wens ik u toe voor de komende dagen en in het nieuwe jaar. In het bijzonder denk ik aan de ernstig zieken en hun naasten en aan hen die rouwen.

Met hartelijke groet,

Gea van der Velde

T 0345-558620/ E geavandervelde@xs4all.nl

Extra’s

Een link naar het verhaal van pelgrim Gilles en zijn route van ‘Chemin de Martin’, o.a. door Rijswijk Gld.

Link krantenartikel: https://www.bd.nl/bommelerwaard/pelgrim-gilles-volgt-het-spoor-van-sint-maarten~a76a18b9/

Link Myatlas (alle foto’s vanaf Tours naar Utrecht): https://www.myatlas.com/Gilou/de-tours-a-utrecht-sur-le-chemin-de-saint-martin

En de poster van Linda van den Berg, grafisch ontwerper te Rijswijk Gld. uit 2019