Kerkgemeenschap

RIJSWIJK EN RAVENSWAAIJ

Kerkdiensten plaatselijk en via Kerkdienstgemist.nl

We volgen de komende tijd weer zoveel mogelijk het plaatselijke rooster van erediensten. Bezoek is mogelijk.  Bij een (kleine) streekdienst is bezoek alleen mogelijk na aanmelding. We zingen met maximaal vier personen. De gemeentezang is nog beperkt tot enkele coupletten. In de streek is er op zondag  een internetdienst te beluisteren/bekijken voor wie thuis wil of moet blijven. Houdt u www.tussenlekenlinge.nl  in de gaten voor alle informatie, ook voor de laatste wijzigingen. Hier vindt u ook een link naar alle internetdiensten.

Kerkdiensten

Zondag 20 juni, Rijswijk, 10.00 uur: pastor J. de Koster, 1e van de zomer, kleine streekdienst (aanmelding is nodig, zie hieronder ‘Bij de diensten’)

Zondag 27 juni, Ravenswaaij, 10.00 uur: pastor Y. van der Stelt, 2e van de zomer (geen aanmelding nodig)

Berichten Rijswijk

Bij de diensten  Zondag a.s. is er een kleine streekdienst. Hiervoor is aanmelding nodig. Dat kan bij Willeke Berends wmsberends@gmail.com of 06- 30405082. In de kerk, voor de kansel, zijn ongeveer 40 zitplaatsen. Op het koor, achter de kansel,  zijn ook nog plaatsen, maar die zijn minder geschikt. Het maximum is daarom 40 personen.  Bij mooi weer is er ‘Coffee to go’ en kunt u buiten elkaar ontmoeten. De zondag erna is er dienst in Ravenswaaij. Daar is geen aanmelding voor nodig.

Vaste organistvacature vervuld Door een telefoontje met de organist van de Grote kerk in Wijk bij Duurstede, kwamen we in contact met Reitze Smits. Hij is woonachtig in Wijk bij Duurstede, orgeldocent en bereid om de taken waar te nemen van de vaste organist, waaronder de zorg voor het orgel. Hij zal niet alle diensten kunnen spelen en daarom zullen we ook een beroep moeten doen op andere organisten in de regio. We zijn wel blij verrast met zijn toezegging. In één zomerse dag was de vacature vervuld. Reitze kwam namelijk, na het bewuste telefoontje, meteen vanuit Wijk bij Duurstede op zijn fiets naar de kerk, speelde op het orgel, overlegde over de belangrijkste zaken en toonde zijn belangstelling. Wanneer hij voor het eerst zal spelen is nog niet duidelijk. Tot december is Jilles onze vaste organist. Zijn zorg voor het orgel in de afgelopen jaren is met Reitze in goede handen en dat is iets om heel dankbaar voor te zijn.

Coronahulp Rijswijk  U kunt Coronahulp Rijswijk vinden via Facebook, maar u kunt ook mailen of bellen voor praktische hulp. Stellam2559@gmail.com of 558467.

Ten slotte  Vanaf vrijdag 18 juni zijn wij op vakantie. Zaterdag 10 juli hopen we weer thuis te zijn. De kerkenraad weet wie mij in die periode vervangt. Ik wens u, uit of thuis, een goede zomertijd toe.

Met hartelijke groet,

Gea van der Velde

Berichten Ravenswaaij

Extra’s

Een link naar het verhaal van pelgrim Gilles en zijn route van ‘Chemin de Martin’, o.a. door Rijswijk Gld.

Link krantenartikel: https://www.bd.nl/bommelerwaard/pelgrim-gilles-volgt-het-spoor-van-sint-maarten~a76a18b9/

Link Myatlas (alle foto’s vanaf Tours naar Utrecht): https://www.myatlas.com/Gilou/de-tours-a-utrecht-sur-le-chemin-de-saint-martin

En de poster van Linda van den Berg, grafisch ontwerper te Rijswijk Gld. uit 2019