Kerkgemeenschap

Kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl

De diensten zijn te volgen via internet (www.kerkdienstgemist.nl). De diensten worden in maart nog gehouden zonder kerkgangers. Vanaf Pasen/april zijn bezoekers (maximaal 30) weer welkom en zijn er mogelijk ook weer enkele plaatselijke diensten. In de streek is er op zondag in ieder geval een internetdienst te beluisteren/bekijken voor wie thuis wil of moet blijven. Houdt u www.tussenlekenlinge.nl  in de gaten voor de laatste informatie. Hier vindt u ook een link naar de diensten.

Zondag 28 maart, Ravenswaaij, 10.00 uur: Palmzondag, ds. G. van der Velde

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag: zie de website van de streekgemeente voor de opgenomen diensten

Zondag 4 april, Ravenswaaij, 10.00 uur: Pasen, pastor J. de Koster

Berichten Rijswijk

Ik ben er voor jou Het thema van Kerkinactie voor de 40dagentijd is ‘Ik ben er voor jou’.Het is ook het thema van The Passion 2021 geworden. Dit jaar wordt The Passion vanaf het Munsterplein in Roermond op Witte Donderdag opgenomen en uitgezonden. U kunt nu al gratis een CD aanvragen met de zes mooiste liederen van The Passion 2021, via www.daarompasen.nl. Op Palmzondag zal ik ook stil staan bij dit thema.

Jarigen Dhr. Verschuur hoopt op 10 april zijn 83e verjaardag te vieren. Van harte gefeliciteerd.

Werkgroep Samenwerking in de streek
Met ingang van 1 maart heeft de Streekgemeente met het mobiliteitscentrum van de PKN in Utrecht  een contract afgesloten met een interim predikant. Gedurende het komende jaar zal dr. Dick van Arkel uit Leusden als projectleider het proces van verdergaande samenwerking in de streek aansturen. De werkgroep zelf is gevormd door afgevaardigden uit de zeven gemeenten. Als opdracht hebben zij meegekregen om een goede vorm van samenwerking te vinden, die veel verder gaat dan de huidige vorm, met als eindpunt één kerkenraad, één college van diakenen en één college van kerkrentmeesters. Hoe die vorm er precies uit gaat zien is onderwerp van overleg in de werkgroep, maar uiteindelijk wordt ook uw instemming gevraagd. We houden u daarom op de hoogte van de ontwikkelingen.

Coronahulp Rijswijk  U kunt Coronahulp Rijswijk vinden via Facebook, maar u kunt ook mailen of bellen voor praktische hulp. Stellam2559@gmail.com of 558467.

Ten slotte  Voor de kinderen is er voor Pasen dit jaar een boekje ‘Kliederkerk voor Pasen’. Thuis kunnen de kinderen aan de slag met dit boekje. In Ravenswaaij zal op Pasen de collage te zien zijn van de foto’s bij het lied ‘U zij de glorie’. Er zijn elf portretten te zien uit elke gemeente van de streek, dus ook van elf Rijswijkers. Via internet kunt u deze dienst meemaken, maar als u op tijd bent ook live. Er zijn namelijk maximaal 30 bezoekers mogelijk.

Ik wens iedereen gezegend Pasen.

Met een hartelijke groet,

Gea van der Velde

Extra’s

Een link naar het verhaal van pelgrim Gilles en zijn route van ‘Chemin de Martin’, o.a. door Rijswijk Gld.

Link krantenartikel: https://www.bd.nl/bommelerwaard/pelgrim-gilles-volgt-het-spoor-van-sint-maarten~a76a18b9/

Link Myatlas (alle foto’s vanaf Tours naar Utrecht): https://www.myatlas.com/Gilou/de-tours-a-utrecht-sur-le-chemin-de-saint-martin

En de poster van Linda van den Berg, grafisch ontwerper te Rijswijk Gld. uit 2019