Martinuskerk Rijswijk (GLD)
Leijco BV


Hans Oord

  Martinus Producties

  Voor de facebookpagina van Martinusproducties klik je hier.

   

  Sfeervol winterconcert door Houtens Kamerkoor Rondo

  Na een succesvol lustrumjaar, waarin Houtens Kamerkoor Rondo de majestueuze “Carmina Burana” heeft uitgevoerd, start het koor in het nieuwe jaar met een meer ingetogen programma. Rondo brengt onder de titel “Over Stromen” liederen en motetten van onder andere Karl Jenkins en Henryk Górecki.

  Jenkins is vooral bekend van zijn indrukwekkende ”The Armed Man – A Mass For Peace”, een stuk dat hij schreef ter gelegenheid van de millenniumwisseling. De door Rondo uitgevoerde motetten ademen dezelfde sfeer als The Armed Man.

  Van Henryk Górecki wordt “Broad Waters” ten gehore gebracht. Dit is een arrangement van bestaande Poolse volksliederen waarin op poëtische wijze de rivieren bezongen worden.

  Zondag 28 januari, 15.00 uur, H. Michaëlkerk, Schalkwijk en zondag 4 februari, 15.00 uur, Martinuskerk, Rijswijk (Gld). Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.kamerkoorrondo.nl.

   

   

   

   

   

   

   

  Eindejaarsconcert en en borrel 29 december a.s

  TenToon Ensemble

  Datum: 29 december 2017
  Kerk geopend: 19.30 uur
  Aanvang concert: 20.00 uur
  Kosten: 15 euro
  Koffie, thee en bubbels
  Plaats: Martinuskerk, Kerkstraat 15, 4023AP Rijswijk (Gld)
  Reserveren kan via ons mailadres:
  martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl
  Op 29 december a.s. verwelkomen we met groot plezier het TenToon Ensemble in Rijswijk. We zijn vereerd dat dit ensemble kiest voor haar try out in de Martinuskerk. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom.  Het concert begint om 20.00 uur. We schenken een feestelijk glaasje om een mooi Martinusjaar af te sluiten.

  Mis dit niet, tot ziens op 29 december!!!
  Al vijf jaar op rij heeft TenToon de prachtige traditie om nieuwjaarsconcerten te geven in de Philharmonie van Haarlem. Ieder jaar is dit een groot succes en spelen wij voor een uitverkochte zaal. TenToon bestaat uit acht jonge blazers, een bassist en een slagwerker. Vaste ingrediënten van dit concert zijn: sprankelende klassieke werken met uitstapjes naar andere muzikale genres, samenwerking met een solist, knipoog naar de Weense Wals en spontane verrassingen voor het publiek. Een goede impressie kunt u zien op dit filmpje.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2e Pinksterdag, Nederlandstalig concert door de band van Ashton Brother Joost Spijkers in de Martinuskerk

  Ashton Brother Joost Spijkers zingt met zijn band in Rijswijk (Gld)

  Rauwe en ontroerende Nederlandstalige muziek

   2e Pinksterdag in de Martinuskerk

  Concert Spijkers

  Datum: 5 juni 2e Pinksterdag 2017
  Plaats: Martinuskerk
  Kerkstraat 15
  4023AP  Rijswijk (Gld)
  Gemeente Buren

  Aanvang: 15.30 uur
  Prijs: 15 euro inclusief koffie thee
  Na afloop schenken we een glas wijn
  Kaartverkoop bij binnenkomst, reserveren kan via:
  martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

  Wij zijn heel verheugd dat SPIJKERS in Rijswijk wil optreden. Zijn prachtige stem en de muziek zullen weergaloos klinken in de Martinuskerk.

  In 2015 maakte Joost Spijkers zijn debuut als zanger. Samen met zijn 5 koppige band van wereldformaat gooide hij meteen hoge ogen en werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs, het beste theaterlied van 2015. Nu gaat SPIJKERS verder: nog rauwer eerlijker en ontroerender. SPIJKERS brengt Nederlandstalige muziek. Over vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank, en alledaagse dwaasheid.  “Spannende en rauwe teksten zijn het. Het is indrukwekkend te zien hoe Spijkers zich in de muziek lijkt te verliezen. Elk lied speelt hij alsof het een scene is” schreef de pers n.a.v. de eerste voorstelling van SPIJKERS. Door de indrukwekkende en fysiek sterk aanwezige persoonlijkheid SPIJKERS kun je letterlijk niet om de man heen.”

  Onderstaande youtube link geeft achtergrondinformatie over SPIJKERS. Aanrader!!!

  Beste theaterlied 2015:
  https://www.youtube.com/watch?v=NvHUSM54S28

  Copyright © 2017 Martinus-Producties, All rights reserved.
  U ontvangt deze email omdat u zingt in een koor in onze regio of concertbezoeker bent van concerten in de Martinuskerk, mee hebt gewerkt aan een van onze activiteiten of omdat u bevriend bent met Loes Wolf, Liesbeth van Seumeren of Jolanda van de Vathorst.Our mailing address is:
  Martinus-ProductiesKerkstraat 1Rijswijk, (Gld) 4023APNetherlands

  Wat hadden we een heerlijke zonnige dag, perfect voor een gezellige Rijswijkse Jaarmarkt. Groepen mensen struinden langs de stalletjes of dronken een biertje op het Oranjeplein. In de Martinuskerk ging de vlag uit voor Rijswijk te Kijk en een optreden van de Rozenswaaijers. Er is flink wat creativiteit te vinden in Rijswijk. De exposanten pasten maar net in de kerk. Van bloemstukken (buiten voor het bordes), honing maken of interieurinriching, via schilderkunst, tekenen, een heuse installatie en high tech foto’s naar een grote variëteit aan textiele werkvormen. Denk daarbij nog harmonica en accordeonmuziek, zang en swingende tuba en trombone klanken dan heb je een beeld van Rijswijk te kijk. Daarna volle bak met de Rozenswaaijers die iedereen heerlijk mee lieten zingen met bekende Hollandse melodieën. We kijken terug op een geslaagd Jaarmarktfeest. Zie voor de foto’s de fotogalerij.
  Groeten,
  Loes, Liesbeth en Jolanda

   

   

   

   

   

   

   

  Martinus Jaarprogramma 2017

  Ons Jaarprogramma is zo goed als rond. We beginnen zondag 26 maart a.s. met het prachtige requiem van Fauré door Kamerkoor Rondo uit Houten. Daarna staat 30 april tijdens de Jaarmarkt de kerk op zijn kop als Rijswijkers hun ‘kunsten’ laten zien. Dat wordt passen en meten, maar het gaat lukken. Verder zijn we vereerd dat ‘Ashton Brother’ Joost Spijkers in juni met zijn band in de kerk komt spelen, organiseren we tijdens Monumentendag een foto-tenstoonstelling en sluiten we knallend het jaar af met het Tentoonensemble.
  Voor meer informatie: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl of volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/Martinus-Producties.

   

  Zondag 26 maart 2017
  Kamerkoor Rondo uit Houten – Requiem van Fauré
  Dirigent: Hans de Munnik. Organist Ad Bethlehem
  Aanvang 15.00 uur
  Kosten: € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 in de kerk
  Zondag 30 april 2017. Tijdens de Jaarmarkt
  Martinuskerk geopend van 10.00-17.00 uur
  13.00-15.00 uur ‘Rijswijk te Kijk’. Creatief Rijswijk, professionals en amateurs laten hun werk zien.
  15.30 uur Meezingen met de Rozenswaaijers
  Maandag 05 juni 2017, Tweede Pinksterdag

  SPIJKERS

  Band van Ashton Brother Joost Spijkers. 5-Koppige band. Nederlandse liederen met als thema: vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank en alledaagse dwaasheid.
  Aanvang: 15.30 uur
  Kosten: € 15,00

  Zaterdag 09 september 2017
  Monumentendag, Martinuskerk en Korenmolen de Hoop geopend
  Foto-tentoonstelling
  Fietstocht van Martinuskerk naar Korenmolen De Hoop langs Rijswijkse monumenten
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Kosten: Gratis entree, Fietstocht € 5,00
  Donderdag 28 december 2017
  Nieuwjaarsconcert  (try out)TenToon EnsembleDit ensemble bestaat uit 10 topmusici die al jaren een sprankelend Nieuwjaarsconcert neerzetten in de Stadsschouwburg de Philharmonie in Haarlem. De try-out hiervoor is bij ons in de Martinuskerk. Een prachtige afsluiting van het Martinus-jaarprogramma. Muziek van Ludwig van Beethoven, Erik Satie en Jaques Brel en muziekstukken die geïnspireerd zijn op Piet Mondriaans onvoltooide meesterwerk de Victory Boogie-Woogie.
  Aanvang: 20.00 uur
  Prijs: € 15.00
  Copyright © 2017 Martinus-Producties, All rights reserved.

   

   

   

   


  Kamerkoor Rondo uit Houten zingt:

  Requiem van Fauré

  zondag 26 maart, 15.00 uur

  Martinuskerk in Rijswijk (Gld)

   

   

  Na de geslaagde uitvoering van de Petite Messe Solennelle van Rossini is Houtens Kamerkoor Rondo terug in de Martinuskerk. Op zondag 26 maart zingt het koor het Requiem van Fauré, onder leiding van dirigent Hans de Munnik.

  Het Requiem van Gabriel Fauré  is geliefd bij een groot publiek en dat is terecht. ‘Mijn Requiem is zachtmoedig van temperament, zoals ikzelf’, zegt de componist over zijn werk. Een vredige sfeer overheerst. Rondo zingt (vrijwel alle) delen van het Requiem. De fraaie solo voor sopraan ‘Pie Jesu’  en de even prachtige solo voor bariton ‘Libera me’ vormen het hoogtepunt en spreken een groot publiek aan. Ad Bethlehem begeleidt het koor op orgel en voert zelf ook een solostuk uit.

  Op het programma staat verder een aantal liederen van Edward Elgar en Maurice Duruflé, gecomponeerd voor a-capellakoor. Van Duruflé is het verstilde  ‘Notre Père’ te horen.

  Houtens Kamerkoor Rondo zingt wereldlijke en geestelijke muziek uit alle stijlperiodes, van late middeleeuwen via moderne naar lichte muziek. Rondo zingt meestal a capella, maar gaat ook de uitvoering van uitdagende werken met instrumentale begeleiding niet uit de weg. 

  Voor meer info: www.kamerkoorrondo.nl

  Het concert vindt plaats op zondag 26 maart 2017,  15.00 uur, in de Martinuskerk, Kerkstraat 15, Rijswijk (Gld.)

  Kaarten kosten € 10,00 in de voorverkoop, € 12,50 in de kerk.

  Voor meer informatie en voorverkoop zie www.kamerkoorrondo.nl.

   

   

   

  ZIN IN ZINGEN?

  Dit jaar staat de meezingdag in de Martinuskerk in Rijswijk in het teken van Mozart. Om precies te zijn: Mozarts laatste jaar. We zingen evenals vorig jaar muziek uit het Requiem, maar ook koormuziek uit de Zauberflöte, het Ave Verum en de Vrijmetselaarscantate (een aangepaste versie voor zowel mannen als vrouwenstemmen).

  Jurriaan Grootes is dirigent, zanger en arrangeur. Hij dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals zangweken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.

  Datum: 30 oktober 2016

  Tijd: 14.00 tot 17.00 uur

  Plaats: Martinuskerk Rijswijk (Gld)

  Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop. Ervaren zangers zijn extra welkom, maar ook zonder zangervaring heb je een heerlijke zangmiddag.  Kosten: 10.00 euro. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek toegestuurd. Martinusproducties zorgt voor de hapjes en de drankjes.

   

  Om 16.45 uur is de kerk geopend voor belangstellenden die het resultaat willen beluisteren. Toegang gratis. Na afloop schenken we een glas frisdrank of wijn.

  FIETS MONUMENTAAL VAN DE MARTINUSKERK NAAR KORENMOLEN DE HOOP
  Op Open Monumentendag, zaterdag 10 september a.s. is er in Rijswijk (Gld.) een fietstocht georganiseerd van de Martinuskerk naar Korenmolen de Hoop. Deze individueel te rijden fietstocht van 1 uur voert langs alle monumenten van Rijswijk en dat zijn er nogal wat. Om precies te zijn 27 stuks.
  Martien Thijssen uit Rijswijk heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de historie van de monumenten. Ieder pand heeft een eigen verhaal.  Deze verhalen kunt u lezen in de fietstochtbrochure, verkrijgbaar in de Martinuskerk.
  Behalve voor de fietstocht kunt u in de Martinuskerk terecht voor een bijzondere en eenmalige tentoonstelling.  De afgelopen twee jaar is door archeologen en amateurarcheologen intensief gezocht in de bodem langs de dijk. De werkzaamheden in het kader van de dijkverzwaring boden een uitgelezen mogelijkheid. Alle vondsten zijn verzameld voor de tentoonstelling Vondsten uit de Rijnbandijk in de Martinuskerk.  Dankzij medewerking van museum Dorestad, Waterschap Rivierenland, Van Roekel Assurantiën en de vinders, is op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur de collectie te bezichtigen. Amateurarcheologen zullen aanwezig zijn om de vondsten toe te lichten.
  De fietstocht eindigt bij Korenmolen De Hoop. De molen is de hele dag geopend en in feestelijke sfeer. Behalve bezichting van de molen, kunt u ook genieten van schilderkunst van MAS-Art en foto’s. Ook zijn er naast de molen voor jong en oud Hollandse spelletjes te spelen. U kunt bij de molen, molenmeel, heerlijke Rijswijkse honing en bijenwasplaten van Natuurgeneeskundige Praktijk de Waterlely kopen. Schuif aan de gezellige koffietafel met molenkoek en proef lekkers uit de rookton. Ook de molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zondagmiddag  1 november a.s. nodigt Martinusproducties iedereen die graag zingt uit voor de zangworkshop “Zin in Zingen” in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld). Op het repertoire staan het ‘Introïtus’ en het ‘Confutatis’ uit het Requiem van Mozart en het ‘Sanctus’ en het ‘Libera me’ uit het Requiem van Fauré onder leiding van Jurriaan Grootes.
  Of je gewoonlijk klassiek, pop of jazz zingt, maakt niet uit. Jurriaan Grootes leert deelnemers de finesses van het repertoire. Hij is een dirigent, zanger en arrangeur met veel ervaring. Grootes dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals weken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.
  Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop van 14.00 tot 16.30 uur. Ervaren zangers zijn extra welkom, maar ook zonder zangervaring heb je een heerlijke zangmiddag.  Kosten € 7,50 euro. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek toegestuurd.
  Om 16.30 uur is de kerk geopend voor alle belangstellenden die het resultaat willen beluisteren. Toegang gratis. Na afloop schenken we een glas frisdrank of wijn.
  foto’s: dirigent Jurriaan Grootes en de Martinuskerk.
  Informatie:  Jolanda van de Vathorst en Loes Wolf
  tel: 06-12121679

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zaterdag 12 september op Open Monumentendag was de oeroude Martinuskerk (de eerste  kerk stond hier al in 713)  en Korenmolen De Hoop (1703) geopend van 10.00 tot 16.00 uur.  Deze prachtige  monumenten met elkaar zijn verbonden
  door een wandeling langs monumentale woonhuizen. In de Martinuskerk is een permanente  filmvoorstelling over de geschiedenis van de kerk gemaakt.  Om 13.00 uur en 15.00 uur  verzorgt meester verteller Wim Hendrikx boeiende rondleidingen en de hele dag kunt u de  kerktoren beklimmen. Vanaf de kerktoren een schitterend vergezicht over de Lek naar Wijk  bij Duurstede, naar Culemborg over het Amsterdam Rijnkanaal en naar de historische  Korenmolen in de uiterwaard. Bij de gezelligste molen van Gelderland demonstraties  touwslaan, houtzagen, wafels bakken, de rookoven en de handnaaimachine in actie. De imker  vertelt en verkoopt Rijswijkse honing. Verder schilderkunst en fotografie. Uiteraard staan de  historische molen én het ambacht van molenaar centraal. Gratis toegang voor iedereen en als  altijd: koffietafel met lekkers en molenmeel te koop.

  Met plezier kijken we terug op een vrolijk concert van Marjolein Meijers en de broers Onno en Walter
  Kuipers.
  Na de introductie van Mark Duprie namen ze het publiek mee op een reis door het leven van Marjolein Meijers. Allerlei muziekstijlen volgden elkaar op zoals Americana en Ierse muziek voorzien van Nederlandse teksten, allemaal aangekondigd door grappige of indrukwekkende anekdotes. De zang werd ondersteund door een grote variatie aan snaarinstrumenten en accordeon. Veel indruk maakten twee nummers die gespeeld werden op de Vlaamse doedelzak in combinatie met accordeon en contrabas. Dat geluid leek uit de hele kerk te komen.Prachtig! Bedankt Marjolein, Onno en Walter voor een mooie muzikale middag!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Hieronder enkele foto’s van de dag voor koningsdag.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Martinus-Producties bestaat uit Rijswijkse vrijwilligers die culturele evenementen organiseren in de Martinuskerk in Rijswijk. De deels 14e eeuwse kerk met een fraai netgewelf heeft een prachtige akoestiek, waardoor muziek goed tot zijn recht komt. De vrijwilligers bouwen voort op een traditie van concerten en tentoonstellingen, maar maakt ook zijstappen naar bijvoorbeeld meezing-evenementen en zangworkshops.

  Wij organiseren komend jaar verschillende evenementen in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld).

   

  De Thuiskomst, Quiriene van Hoek (viool) en Ellen Zwijm (accordeon).

  Voor degene die er zondagmiddag 17 mei niet bij kon zijn hierbij het youtube-linkje naar een stukje van het concert van “De Thuiskomst”. Veel kijk en luisterplezier.

   

   

   

   


   

 • Sorry, no events coming up.