Agenda Martinus-Producties

14 oktober  Meezingdag Gershwin, onder leiding van Jurriaan Grootes
Summertime, and the living is easy… 14 oktober zingen we swingende liederen van Gerswin. Meld je aan via ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl

George Gershwin vormde met zijn broer Ira een gouden duo dat vele musicals schreef. Daarnaast componeerde George ook nog in meer klassieke stijl. We zingen meerstemmig uit  ‘A Concert Panorama’  met onder andere ‘I got rhythm’ gearrangeerd door John Higgins. Ook zingen we ‘Sing in Spring’. Kortom vrolijke en meeslepende muziek uit de jaren 30 en 40! Voor sopranen, alten, tenoren, bassen met meer of minder ervaring.

Muzikale leiding: Jurriaan Grootes.

Jurriaan Grootes is dirigent, zanger en arrangeur. Hij dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals zangweken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.

Datum: 14 oktober 2018

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Plaats: Martinuskerk Rijswijk (Gld)
Kosten: 10 euro

Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek digitaal toegestuurd. Martinusproducties zorgt voor de hapjes en de drankjes.

Vooruitblik op de komende activiteiten

3 februari 2019 om 15.00 uur

Concert Esther Putter “Let Beauty Awake”, engelstalige liederen voor sopraan en piano

bouw keersluis

‘Sweet Memories’

Verbreding van het Amsterdam Rijnkanaal in Rijswijk (Gld)
‘Een Joost Broekhuizen film’

De jaren 80 in Rijswijk. Verbreding van het Amsterdam Rijnkanaal en de bouw van de keersluis. Met dank aan Martien Thijssen is er 27 september a.s. een unieke mogelijkheid om de jaren 80 in Rijswijk te herbeleven met de film ‘Sweet Memories’ gemaakt door Joost Broekhuizen. Bekijk de kleding, de verbreding en de Rijswijkers, die nu misschien opa en oma zijn. Martien Thijssen zal voorafgaand aan de film iets vertellen over de geschiedenis van het kanaal en de manier waarop deze film tot stand is gekomen.

Het was een mooie avond. De film werd bekeken door ongeveer 100 belangstellenden.

Monumentendag Rijswijk GLD: Ondernemend en feestelijk!

We kijken terug op een mooie Monumentendag met prachtige verhalen over de middenstand! Veel foto’s en verhalen zijn al ingevoerd op de kaart, maar nog lang niet niet allemaal. Verbeteringen, foto’s of korte bondige verhalen kunt u sturen naar ons mailadres: martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl. Bekijk de kaart via deze link: http://bit.ly/middenstandrijswijk

foto’s Jan Laponder

Jaap in zijn winkel

Martinus-Producties bestaat uit Rijswijkse vrijwilligers die culturele evenementen organiseren in de Martinuskerk in Rijswijk. De deels 14e eeuwse kerk met een fraai netgewelf heeft een prachtige akoestiek, waardoor muziek goed tot zijn recht komt. De vrijwilligers bouwen voort op een traditie van concerten en tentoonstellingen, maar maakt ook zijstappen naar bijvoorbeeld meezing-evenementen en zangworkshops.

Wij organiseren komend jaar verschillende evenementen in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld).

Posted in Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Agenda Martinus-Producties