30 oktober 2016

ZIN IN ZINGEN?

Dit jaar staat de meezingdag in de Martinuskerk in Rijswijk in het teken van Mozart. Om precies te zijn: Mozarts laatste jaar. We zingen evenals vorig jaar muziek uit het Requiem, maar ook koormuziek uit de Zauberflöte, het Ave Verum en de Vrijmetselaarscantate (een aangepaste versie voor zowel mannen als vrouwenstemmen).

Jurriaan Grootes is dirigent, zanger en arrangeur. Hij dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals zangweken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.

Datum: 30 oktober 2016

Tijd: 14.00 tot 17.00 uur

Plaats: Martinuskerk Rijswijk (Gld)

Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop. Ervaren zangers zijn extra welkom, maar ook zonder zangervaring heb je een heerlijke zangmiddag.  Kosten: 10.00 euro. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek toegestuurd. Martinusproducties zorgt voor de hapjes en de drankjes.

 

Om 16.45 uur is de kerk geopend voor belangstellenden die het resultaat willen beluisteren. Toegang gratis. Na afloop schenken we een glas frisdrank of wijn.

FIETS MONUMENTAAL VAN DE MARTINUSKERK NAAR KORENMOLEN DE HOOP
Op Open Monumentendag, zaterdag 10 september a.s. is er in Rijswijk (Gld.) een fietstocht georganiseerd van de Martinuskerk naar Korenmolen de Hoop. Deze individueel te rijden fietstocht van 1 uur voert langs alle monumenten van Rijswijk en dat zijn er nogal wat. Om precies te zijn 27 stuks.
Martien Thijssen uit Rijswijk heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de historie van de monumenten. Ieder pand heeft een eigen verhaal.  Deze verhalen kunt u lezen in de fietstochtbrochure, verkrijgbaar in de Martinuskerk.
Behalve voor de fietstocht kunt u in de Martinuskerk terecht voor een bijzondere en eenmalige tentoonstelling.  De afgelopen twee jaar is door archeologen en amateurarcheologen intensief gezocht in de bodem langs de dijk. De werkzaamheden in het kader van de dijkverzwaring boden een uitgelezen mogelijkheid. Alle vondsten zijn verzameld voor de tentoonstelling Vondsten uit de Rijnbandijk in de Martinuskerk.  Dankzij medewerking van museum Dorestad, Waterschap Rivierenland, Van Roekel Assurantiën en de vinders, is op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur de collectie te bezichtigen. Amateurarcheologen zullen aanwezig zijn om de vondsten toe te lichten.
De fietstocht eindigt bij Korenmolen De Hoop. De molen is de hele dag geopend en in feestelijke sfeer. Behalve bezichting van de molen, kunt u ook genieten van schilderkunst van MAS-Art en foto’s. Ook zijn er naast de molen voor jong en oud Hollandse spelletjes te spelen. U kunt bij de molen, molenmeel, heerlijke Rijswijkse honing en bijenwasplaten van Natuurgeneeskundige Praktijk de Waterlely kopen. Schuif aan de gezellige koffietafel met molenkoek en proef lekkers uit de rookton. Ook de molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagmiddag  1 november a.s. nodigt Martinusproducties iedereen die graag zingt uit voor de zangworkshop “Zin in Zingen” in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld). Op het repertoire staan het ‘Introïtus’ en het ‘Confutatis’ uit het Requiem van Mozart en het ‘Sanctus’ en het ‘Libera me’ uit het Requiem van Fauré onder leiding van Jurriaan Grootes.
Of je gewoonlijk klassiek, pop of jazz zingt, maakt niet uit. Jurriaan Grootes leert deelnemers de finesses van het repertoire. Hij is een dirigent, zanger en arrangeur met veel ervaring. Grootes dirigeert een aantal koren in het midden van het land, dit verloopt van oratorium tot pop en van vrouwenkamerkoor tot theaterkoor. Hij leidt ook andere zangprojecten zoals weken bij Buitenkunst, maar ook losse workshops. Als bas-bariton treedt hij incidenteel solistisch op.
Sopranen, alten, bassen en tenoren zijn van harte welkom om zich in te schijven voor deze workshop van 14.00 tot 16.30 uur. Ervaren zangers zijn extra welkom, maar ook zonder zangervaring heb je een heerlijke zangmiddag.  Kosten € 7,50 euro. Je kan je inschrijven bij martinus-producties@martinuskerk-rijswijk.nl, dan krijg je nadere informatie en de muziek toegestuurd.
Om 16.30 uur is de kerk geopend voor alle belangstellenden die het resultaat willen beluisteren. Toegang gratis. Na afloop schenken we een glas frisdrank of wijn.
foto’s: dirigent Jurriaan Grootes en de Martinuskerk.
Informatie:  Jolanda van de Vathorst en Loes Wolf
tel: 06-12121679

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 12 september op Open Monumentendag was de oeroude Martinuskerk (de eerste  kerk stond hier al in 713)  en Korenmolen De Hoop (1703) geopend van 10.00 tot 16.00 uur.  Deze prachtige  monumenten met elkaar zijn verbonden
door een wandeling langs monumentale woonhuizen. In de Martinuskerk is een permanente  filmvoorstelling over de geschiedenis van de kerk gemaakt.  Om 13.00 uur en 15.00 uur  verzorgt meester verteller Wim Hendrikx boeiende rondleidingen en de hele dag kunt u de  kerktoren beklimmen. Vanaf de kerktoren een schitterend vergezicht over de Lek naar Wijk  bij Duurstede, naar Culemborg over het Amsterdam Rijnkanaal en naar de historische  Korenmolen in de uiterwaard. Bij de gezelligste molen van Gelderland demonstraties  touwslaan, houtzagen, wafels bakken, de rookoven en de handnaaimachine in actie. De imker  vertelt en verkoopt Rijswijkse honing. Verder schilderkunst en fotografie. Uiteraard staan de  historische molen én het ambacht van molenaar centraal. Gratis toegang voor iedereen en als  altijd: koffietafel met lekkers en molenmeel te koop.
Posted in Geen categorie | Leave a comment

ZIN IN ZINGEN?

ZIN IN ZINGEN?

VOOR BASSEN, TENOREN, ALTEN EN SOPRANEN

Workshop zingen, zondagmiddag 7 december, Martinuskerk, Rijswijk Gld.

Heb je zin in een middagje zingen?

Kom dan, alleen, met je koor of met je vrienden.

MARTINUS-MUZIEK organiseert een zangmiddag; een zangworkshop.

De middag staat onder leiding van de Utrechtse dirigent Jurriaan Grootes.

We zingen kerstklassiekers op popmuziek.

www.jurriaangrootes.nl

Natuurlijk zoeken we een evenredige verdeling van stemmen.

Geef je dus snel op, maar ten laatste op 30 november bij Jolanda van de Vathorst.

Vergeet niet je stemsoort te vermelden.

Je krijgt dan de bladmuziek toegestuurd en bent verzekerd van een plekje.

De kosten zijn 10 euro per persoon; te voldoen bij binnenkomst.

(Niet opgegeven, wel gekomen, dan € 12,50)

Hiervoor krijg je de workshop, koffie of thee en een wijntje toe.

Datum: Zondag 7 december 2014

Tijd: 14.00-17.00 uur zingen. De kerk is open om 13.15u.

Opgeven bij: jolanda@vandevathorst.nl

Plaats: Martinuskerk, Kerkstraat, Rijswijk (Gld)Posted in Geen categorie, Uncategorized | Leave a comment

Expositie Bert van Santen nu tot

www.bardinus.nl

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment

Betuws Blaas Quintet

Beste muziekvrienden en –vriendinnen,

 

Op de vierde zondagmiddag in mei, de 26e dus, en niet zoals gebruikelijk de derde zondagmiddag want dan is het Pinksteren, is om 15.00 uur in de Martinuskerk in Rijswijk (Gld) al weer het laatste concert van dit seizoen.

 

Voor u treedt op het Betuws Blaas Quintet.

Hun programma bestaat uit 2 grote stukken, origineel voor blaaskwintet:
1 Kwintet op 91, nr. 6 van A. Reicha.


2 Variaties op “In Holland staat een huis” van Hugo de Groot.
en 3 kortere stukken,
3 Sljeza (Een Traan) van M. Moessorgsky, in bewerking voor blaaskwintet door Marnix van den Berg (oorspronkelijk voor piano),
4 Balletmuziek uit “Rosamunde” van Schubert, in bewerking voor blaaskwintet door Jan van der Groot (oorspronkelijk voor orkest),
5 Een prelude van Bach, in bewerking van Alexander von Kreisler (oorspronkelijk voor orgel).

Over het kwintet:
Het Betuws Blaas Quintet bestaat uit leden van het Betuws Symfonieorkest en werd in 2010 opgericht naar aanleiding van een kamermuziekavond. De musici zijn Ineke Veerman (fluit), Jacqueline van Muijlwijk (hobo), Marnix van den Berg (klarinet), Erica de Winter (hoorn) en Bernadette Harperink (fagot). Het kwintet speelt zowel originele muziek voor deze bezetting als arrangementen van orkestwerken of pianowerken.

Over de componisten:
Anton Reicha (1770-1836) wordt wel beschouwd als de “vader van het blaaskwintet” en schreef 25 kwintetten voor de leden de Opera Comique in Parijs. Door de hoge kwaliteit van de musici van dat orkest schreef hij vaak virtuoze, haast opera-achtig muziek in zijn blaaskwintetten. Al in zijn tijd werden deze kwintetten door heel Europa gespeeld en tegenwoordig behoren ze tot het standaardrepertoire.

Hugo de Groot (1897 – 1986) was componist, dirigent en violist. Hij was vooral bekend als dirigent van het VARA-omroep orkest. Hij schreef meer dan 1000 composities voor een veelvoud aan instrumenten en bezettingen. In zijn variaties op “In Holland staat een huis” gebruikt hij een keur aan verschillende stijlen om het kinderliedje telkens op een andere manier te presenteren.

Modest Moessorgsky (1839 – 1881) schreef naast het welbekende “Schilderijententoonstelling” ook veel andere werken. Onder zijn minder bekende werken vallen zijn pianosonates en korte piano werken. “Sjleza”, ook wel “Een Traan” is een kort pianowerkje uit 1880, een weemoedig stukje muziek. Een groter contrast met de Schilderijententoonstelling is bijna niet denkbaar.

Franz Schubert (1797 – 1828) schreef de muziek voor het toneelstuk “Rosamunde” in 1823. Het toneelstuk was een mislukking maar de muziek is onsterfelijk. De balletmuziek die wij spelen is het 2e ballet uit het toneelstuk en een van de bekendste melodieën uit de suite.

Johann Sebastian Bach’s (1685 – 1750) preludes en fuga’s zijn overbekend. Deze bewerking voor blaaskwintet is van een prelude in D. De 5 blazers worden gebruikt om een goede imitatie te geven het originele orgel.

 

Zie ook de website www.betuwsblaasquintet.nl

 

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment

Muziekensemble De Zoete Inval

Zondagmiddag 21 april 15.00 uur, toegang vrij, uw bijdrage wordt gewaardeerd.

 

Het muziekensemble De Zoete Inval is opgericht in november 2003 en vervolgt het spoor dat met muziekgroep SLöR werd uitgezet. De Zoete Inval speelt Oud?Hollandse volksmuziek uit de 17e en 18e eeuw, periode 1650 ?1750.

De muzikale basis komt uit de Amsterdamse bundels Hollantsche Schouburgh en De Nieuwe Hollandsche Schouwburg en uit diverse handschriften.

Cor van Sliedregt zorgde ervoor dat deze bijzondere verzameling werd  heruitgegeven bij Uitgeverij Drie Koningen te Enkhuizen. Nota bene de eerste herdruk sinds 1716.

Deze bron is een schatkamer van interessante melodieën die eeuwenlang niet tot klinken zijn gebracht.

Het ensemble speelt zonder versterking op bijzondere, zowel historische als hedendaagse, muziekinstrumenten zoals doedelzak, hakkebord, strijk?psalter, rommelpot, rinkelbom, gitaar, mandoline, viool, draailier, blokfluiten, kromhoorn, baroktrombone, contrabas en kleine percussie.

De Zoete Inval maakt eigenwijze en verrassende arrangementen van de gegeven melodielijnen door zelf akkoorden, harmonieën, tweede stem, baspartijen en tegenmelodieën te combineren.

Zo ontstaan eigentijdse interpretaties van eeuwenoude muziek.

 

De muzikanten

Danielle Janssen – contrabas, percussie en strijkpsalter,

Cor van Sliedregt – gitaar, mandoline en hakkebord,

Els Doekes – viool, fluiten, baroktrombone en kromhoorn,

Thomas Steenweg – viool, concertina, trekharmonica en doedelzak.

De muzikanten vertellen gedurende het concert over hun instrumenten en de context van de muziek.

 

Optredens

Het ensemble speelde eerder o.a. tijdens de Museumnacht in het Rembrandthuis te

Amsterdam, in Het Westfries Museum, het Amsterdams Historisch Museum, het Zuiderzee Museum en op het Tsjoch Festival en het Festival Oude Muziek Hoorn Nu!

 

CD’s

“Het Belegh van Alkmaar” Pan Records PAN 205 (2003) (door SLöR)

“Hollantsche Schouburgh, Amsterdam 1697 ? 1716” Syncoop 5766 CD294 (2006)

“Pluggedansen” Drie Koningen, 20110106 (2011)

Pluggedansen waren eenvoudige dansen van het gewone volk in tegenstelling tot de elegante hofdansen.

In 2011 is het vervolgproject “Aan Tafel” begonnen, dat bestaat uit melodieën met titels die met eten en drinken te maken hebben.

 

Voor meer informatie:

De Zoete Inval, Danielle Janssen, T: 0228 319 022

E: coda.coda.@ quicknet .nl W: www.codacoda.nl

 

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment

Wood and Winds

www.woodandwinds.nl

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment

Accordéon Mélancolique

Accordeon maar dan anders, muziek van schoonheid en eenvoud.

Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran ontmoette elkaar meer dan 25 jaar geleden via de accordeon. Er ontstond een klik die altijd is gebleven, ook muzikaal. Ze presenteerden zich in 1984 als muzikaal duo en sindsdien hebben ze ontelbare concerten gegeven, in Nederland maar ook op muziekfestivals in Duitsland, IJsland en Denemarken was het tweetal van de partij. Er zijn inmiddels zes cd’s van Accordéon Mélancolique verschenen, waarvan veel eigen werk. Een Zweeds accordeonmagazine riep de cd L’imparfait du Coeur zelfs uit tot de beste accordeon-cd van het jaar.

Beide muzikanten zijn grotendeels autodidact, vandaar wellicht hun originele speelstijl. Intiem, ingetogen , vooral heel mystiek brengen zij het publiek in vervoering, schreef Maastricht Aktueel. Hoewel ze de naam van het duo getrouw ook melancholische muziek laten horen, maken ze zeker ook vrolijke muziek, dat even voor de duidelijkheid. Guiran en de Boer zorgen vooral voor een zonnig gevoel met hun aanstekelijke nummers, recenseerde een journalist van Het Parool. Een muzikaliteit waar het publiek vaak muisstil van wordt.

 

Een stroom van muziek en gedichten

Met dit programma komen Jean-Pierre en Cherie op 17 maart naar Rijswijk.

Een veelzijdigheid in repertoire en twee accordeons die in klankkleur net iets verschillen, maar wonderlijk goed samen passen. Zelfs de eenvoudigste muziekstukken krijgen in hun handen een intense spanning. Accordéon Mélancolique zoekt onafgebroken naar vernieuwing,  korte gedichten en citaten wisselen muziekstukken af met invloeden uit o.a. Blues en Zuid-Amerikaanse, Franse, Klassieke en Volksmuziek tradities.

 

Ze zijn geregeld op ClassicFM te beluisteren. Hun muziek wordt over de hele wereld gebruikt door dansgroepen b.v. de Franse hiphop-dansproductie van Accrorap of the Juilliard School of Arts in New York en Compañía Nacional de Danza II uit Madrid en filmmakers b.v.in Amerika: Marten Scorsese. Ook in Nederland gebruiken televisieprogramma’’s als de Troon, Man bijt Hond, NPS kort, KRO profiel en Holland’’s got talent hun muziek. O.a. Peugeot en Vodafone gebruikten hun muziek  bij TV-reclames.

Uitgeverij Reba heeft vier bladmuziekbundels uitgegeven van de muziek van Accordeon Melancolique, (aan een vijfde wordt gewerkt), die enthousiast door muzikanten en muziekscholen wordt gebruikt.

 

Zie ook www.acmel.nl.

 

Rijswijk (Gld) (t.o.v. Wijk bij Duurstede) zo 17 maart 2013  Martinuskerk, Kerkstraat 15, 4023 AP. Aanvang 15:00 uur. Vrijwille bijdrage, reserveren niet noodzakelijk.

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment

Helena Basilova

Helena Basilova speelt werk van Leos Janacek
Zondagmiddag 20-01-2013, 15.00 uur. Toegang gratis. Collecte na afloop.

 

Expositie van schilderijen van Bert van Santen www.bardinus.nl

 

Programma

Leoš Janá?ek: In the Mist

Leoš Janá?ek: Sonate 1.X.1905

—-  pauze  —-

speciaal voor Helena gecomponeerd naar aanleiding van de hurricane Sandy:

Molly Herron: Enough water

J. Brahms: Fantasieën op 116

 

Note: Het werk van Moolly Herron is de Nederlandse premiere.

De muziek van Janá?ek staat op mijn nieuwe CD die binnenkort wordt gereleased.

 

CV

“ Helena Basilova showed an affinity for Shostakovich and played sensitively and with flair.. ” New York Times.

Helena Basilova, geboren in Rusland als dochter van twee pianisten maar opgegroeid in Nederland, voelt een sterke band met Russische muziek. Ondanks haar brede belangstelling en een gevarieerde repertoire lijst, doet haar liefde voor Rusland haar vaak terugkeren naar componisten als Prokofiev, Rachmaninov, Gubaidulina en Scriabin.
Haar piano carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Helena was te gast bij het TV-programma Vrije geluiden, te horen op Radio 4 in Spiegelzaal Live en trad op in de belangrijkste concertzalen van Nederland, waaronder Het Concertgebouw, Vredenburg en de Oosterpoort. Vervolgens leidde deze tour tot optredens door heel Europa, Zuid-Amerika en de VS, waarna de pianiste besloot om voor een tijd naar New York te gaan om te studeren aan de NYU. Gedurende de jaren in New York richtte Helena Basilova zich zowel op haar solo carriere als op de kamermuziek.
Recentelijk voerde Helena onder meer Scriabin?s 9e Sonate op in Carnegie Hall?s Weill Hall en speelde ze het Tweede Pianoconcert van Sjostakovich in het befaamde Symphony Space NYC.
Helena Basilova vindt het belangrijk dat het bereik en de bandbreedte van de klassieke muziek worden vergroot. Ze trad op in projecten waarin haar piano spel werd gecombineerd met poezie, beeldende kunst, jazz of dans en zal altijd op zoek blijven naar nieuwe manieren en locaties om haar muziek tot leven te brengen. Ook werkt Helena nauw samen met componisten van het West 4th New Music Collective uit New York.
Momenteel is Helena net teruggekeerd in Amsterdam waar ze al haar ervaringen en indrukken uit de V.S. zal integreren in nieuwe projecten en concerten. Het komende seizoen zal in het teken staan van de pas uitgekomen CD met piano werken van Leoš Janá?ek onder het label Quintone Records.

Posted in Geen categorie, Uncategorized | Leave a comment

Expositie

zondag 18 november – 16 december

 

CHRIST GOOSSENS
schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie

 

Bezoek op afspraak: 0345558231 of 0345558883

 

Christ Goossens, geboren in Den Dungen in 1953, studeerde economie en filosofie. Hij reisde in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Eurazië. Zijn carrière bewoog zich van o.a. leraar, financieel deskundige, manager tot projectmanager in de gezondheidszorg.

Zijn passie voor schilderen is in 2003 in Frankrijk ontstaan. In 2006/2007 volgde workshops beeldhouwen in Italië, gegeven door een bekende Nederlandse beeldhouwer. Daar raakte hij gefascineerd door de transparantie en de werking van licht in albast. Het opnemen van fotografie in 2009 was een logische stap voor zover het werken met licht, lijnen en vorm betrof. Gebeurde dit alles vooralsnog naast zijn werk als zelfstandig ondernemer, vanaf eind 2009 heeft Christ zich full-time op schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie toegelegd.

Christ presenteert zich als een veelzijdig kunstenaar, waarin zijn filosofische achtergrond, reis- en werkervaring worden weerspiegeld. Daarnaast laat hij zich inspireren door architectuur, vormgeving, licht en lijnen. Het resultaat van zijn werk moet een zekere spanning hebben, die de beschouwer niet alleen behaagt, maar ook stof tot onbevooroordeeld nadenken geeft.

In zijn werk, legt Christ naast de kwaliteiten schoonheid, balans, beweging en compositie, nadruk op originaliteit, kracht en licht, lijnen en vlakken en hun samenspel. Daarbij hecht hij aan de vrijheid zichzelf tot uitdrukking te brengen en te vernieuwen zonder zich al te veel te storen aan regels, ratio en hokjesgeesten. Dit om experiment, verdieping, expressie en intuïtie zo ruim mogelijk de kans te geven en om ook zonder vooropgezet plan werk te laten ontstaan.

 

 

De beelden van Christ Goossens hebben geen voor of achterkant, ze zijn echt 3 dimensionaal. Alle kanten boeien. Daardoor kijk je als schouwer verder, loop je er om heen. Door gebruik te maken van albast en marmer weet hij ook mooi het licht te gebruiken in zijn werk. De doorschijnendheid en de lichte vormgeving zorgen ervoor dat de steen als het ware tot leven komt en niet zwaar oogt. Maar heel sierlijk, met organische en architecturale vormen. Het is strak vormgegeven en perfect afgewerkt.

 

In zijn schilderwerk (veelal acryl)
probeert Christ zichzelf vooraf zo weinig
mogelijk op te leggen en intuïtief een
zoektocht met materiaal, technieken,
kleuren, licht, lijnen en vlakken aan te gaan. Van
daaruit wordt een, veelal abstract, werk
opgebouwd dat een zekere spanning
oproept. Het is het constante zoeken naar
de mogelijkheden en vernieuwing in vorm
en voorstelling, in expressie en
compositie, in vlak en ruimte en in licht en kleur.

 

In zijn fotografie probeert Christ een krachtig en
tegelijk rustig en/of origineel beeld weer te geven.
Enerzijds spelen de organisatie van licht, lijnen, vlakken en
de compositie een grote rol. Anderzijds de uitdrukking/expressie
die hij van de werkelijkheid wil geven. Zijn voornaamste
aandachtsgebieden zijn, abstract, architectuur, natuur en cultuur.

 

Christ Goossens

Tuurdijk 13, 3997 MS  ’t Goy
030-6573523
info@christgoossens.nl
www.christgoossens.nl

 

Posted in Geen categorie, Uncategorized | Leave a comment

Stanislav Jusufovic

Stanislav Jusufovic is geboren op 15 juni 1985 in Surdulica, een klein dorp in het zuidoosten van Servië. Op zijn 11de begon hij met accordeonles bij docent Jasko Ramic. Zes jaar later is Stanislav begonnen met muziekles volgen op de muziekschool in Vranje een stad dichtbij Surdulica. Na een vierjarige MBO opleiding, verhuisde hij naar Nederland in december 2004 voor zijn studie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in Nederland bij zijn hoofdvak docent Ronald van Overbruggen. In 2008 heeft hij zijn Bachelor studie (docerend en uitvoerend profiel) cum laude afgerond. In september 2009 startte hij door met zijn Master of Music studie. Dit werd op 2 maart met groot succes afgerond, cum laude in een bomvolle Ursulinenkapel. Tijdens zijn studie heeft hij diverse masterclasses gevolgd onder anderen lessen van: Radomir Tomic, Milan Rakic, Mika Vayrynen, Geir Draugsvoll, Mie Miki, Juri Shishkin, James Crab, ect. 

Stanislav Jusufovic heeft tot nu toe diverse prijzen gewonnen in accordeonconcoursen zoals: De Eerste Prijs van De Coupe Mondiale 2007 in Washington, De eerste prijzen op diverse nationale concoursen in Nederland. In 2011 won hij De Publieksprijs van het Grachtenfestival conservatoria concours in Amsterdam. Op dit moment is hij actief als uitvoerend musicus, als solist, als gastaccordeonist bij diverse gezelschappen en docent. Daarnaast maakt hij nationaal en internationaal furore met zijn band “Over de Balk”!

 

Programma

1) J.S. Bach - Goldberg Variaties: Aria en Variaties 1, 2, 3, 4, 5
2) D. Scarlatti - Sonata in D - major
3) A. Shenderjov - Russische Dans, deel 1 - Dumka en deel 2 - Castushka
4) V. Vlasov - Bossa Nova
5) J. S. Bach - Preludium en Fuga  in a - minor
6) V. Zolotarjov - Sonata II deel IV
7) P. I. Tchaikovsky - Concert voor Viool met Orkest: Finale in D - major

 

Copyright © 2012. Stanislav Jusufovic  

www.stanislavjusufovic.com

Posted in Evenementen, Geen categorie | Leave a comment